Vidste du, at det muligt at se børnefilm og børneserier helt gratis? Den er god nok. For der findes forskellige tjenester, hvor du helt gratis kan streame nogle af de bedste og mest populære film og serier til børn. Det gælder fx film som Minions, Brødrene Løvehjerte mv. samt serier som Peter Pedal mv.

Jeg har derfor her samlet de 5 bedste steder, hvor du kan se film og serier til børn helt gratis. 2 af tjenesterne kan prøves gratis i én måned, mens de 3 resterende er gratis for altid.

1. Viaplay

Viaplay-børn

Udover film og serier for ældre, så har Viaplay nok det bedste udbud af børnefilm og børneserier blandt de forskellige streamingtjenester. Her finder du film og serier til børn i alle aldre. Til de mindste er der fx serier som Peter Pedal, Dora udforskeren m.m. Mens der til de lidt ældre er film som fx Toy Story, Biler m.m. Og til de lidt ældre endnu er fx Minions, De utrolige m.m.

Viaplay koster 89 kr. pr. måned, men du kan prøve den første måned helt gratis. Og med dette abonnement, har du selvfølgelig også adgang til deres udbud af film og serier, som er tilegnet til de ældre.

Prøv Viaplay gratis

2. SF Kids Play

SF Kids
Udbuddet hos SF Kids Play er ikke ligeså stort som hos Viaplay. Men til gengæld kan du finde mange af de film og serier, som os lidt ældre elskede, da vi var børn. Det gælder bl.a. Alfons Åberg, Brødrene Løvehjerte, Pingu, Postmand Per osv. Og det er ikke kun ældre film og serier som børnene kan se, men også nyere som fx Tre Fu Tom, Junglebanden mv.

SF Kids Play koster 49 kr. pr. måned. Men du kan prøve den første måned helt gratis. Og hvis det så ikke er noget for dig, kan du altid afmelde dit abonnement.

Prøv SF Play gratis

Du kan her se en liste over de 10 bedste børnefilm hos Viaplay og SF Play.

3. Filmstriben

Filmstriben børnefilm

Filmstriben er bibliotekernes digitale streamingtjeneste. Her kan du finde et stort udvalg af film og serier for små børn, større børn samt for unge. Det er helt gratis at bruge Filmstriben, det eneste du skal bruge er internet-adgang, brugernummer og pinkode til dit bibliotek. Afhængig af hvilken kommune du bor i, har du adgang til en vist antal film om måneden, men ofte er det 4 film om måneden.

Nogle af de børnefilm og -serier du kan se på Filmstriben er bl.a. Postmand Per, Antboy, Otto er et næsehorn, Max pinlig og mange andre. Og Filmstriben sørger hele tiden for, at der kommer nye til.

Prøv Filmstriben

4. Filmcentralen

Filmcentralen

Filmcentralen er Det Danske Filminstituts gratis streamingtjeneste. Her finder du deres udbud af danske kort- og dokumentarfilm, hvor mange af dem er henvendt til små og større børn. Mange af deres film er de film, som dine børn måske har set i Børnebiffen inde i Cinemateket. Dvs. mange af filmene kan du højst sandsynligvis ikke finde på de andre streamingtjenester.

Filmene hos Filmcentralen er som sagt helt gratis at se. Det eneste der kræves er blot en internetforbindelse, og så er du godt i gang.

Prøv Filmcentralen

5. Bibliotek.dk

Bibliotek.dk

Er der en specifik børnfilm el. børneserie, som dit barn gerne vil se, men som du ikke har kunne finde ved én af de ovenstående 4 valgmuligheder, så er der stor chance for, at du kan finde den på dit lokale bibliotek. På Bibliotek.dk kan du søge blandt alle de børnefilm og -serier som der findes på bilioteket, hvorefter du så kan reservere dem til dit lokale bibliotek. Lånetiden kan variere, men er ofte 7-14 dage.

Ulempen ved denne metode er naturligvis, at du skal bruge tid på at gå ned og låne den og aflevere den igen. Men du vil til gengæld typisk her kunne finde den børnefilm/-serie, som du søger.

Prøv Bibliotek.dk

Er du lidt i tvivl om, hvilke børnefilm og børneserier du vil se, så har vi i disse to indlæg samlet hhv. 10 gode børnefilm og 10 gode børneserier, som alle kan ses helt gratis.

Kender du andre steder, hvor man kan se gratis film og serier til børn, så skriv det endelig nede i kommentarfeltet.