Politiken Books (tidl. Riidr) er en relativ ny tjeneste, hvor du kan streame lydbøger og e-bøger. Men er den bedre end den etablerede tjeneste Mofibo? Det har jeg sat mig for at finde ud af ved at sammenligne de to tjenester på deres udvalg, priser og brugervenlighed.

Ønsker du ikke at læse hele anmeldelsen, men blot vide hvilken en som er bedst? Så hop direkte til konklusionen.

Udvalg

Det første jeg har valgt at sammenligne er deres udvalg af lyd- og e-bøger. For at gøre det har jeg taget udgangspunkt i 50 bestseller bøger for at se, hvor mange af disse bøger som de to streamingtjenester har. Du kan se resultatet af det herunder:

  • Mofibo: 25
  • Politiken Books: 12

Som du kan se, kan Mofibo tilbyde hele 25 af bestsellerbøgerne, mens Politiken Books må nøjes med 12. Denne test tyder altså på, at Mofibo har det bedste og bredeste udvalg af de to streamingtjenester.

Kigger man nærmere på de to streamingtjensters udvalg, kan det også ses, at det primært er de lidt ældre bestsellers, som Politiken Books har blandt deres udvalg. Mens Mofibo kan tilbyde nogle af de helt nyeste bestsellers.

Vinder: Mofibo

Pris

Den næste ting der sammenlignes er deres priser. Begge tjenester tilbyder ét abonnement, hvor du har ubegrænset adgang til alle deres lyd- og e-bøger. Du kan herunder se de to tjenester priser:

  • Mofibo: 129 kr./md.
  • Politiken Books: 129 kr./md.

Så prisen på to tjenester er præcis den samme. Det kan desuden nævnes, at Mofibo kan prøves gratis i 14 dage, og Politiken Books kan prøves gratis i 14 dage.

Vinder: Uafgjort

Brugervenlighed

Brugervenligheden kan være svær at sammenligne, da det i høj grad er en subjektiv holdning. Derfor skal du være opmærksom på, at du sagtens kan være uenig i denne analyses konklusion.

Brugervenligheden bliver vurderet ud fra følgende parametre: enheder, funktioner og interface.

Enheder

Mofibo og Politiken Books kan bruges på mobile enheder, som har enten styresystemet Android eller iOS (iPad/iPhone). Her er der altså ingen forskel mellem de to tjenester.

Funktioner

De to tjenester har mange af de samme funktioner. Du kan fx begge steder lytte/læse lyd- og e-bøger offline, så du fx kan lytte til dem, når du er udlandet eller et andet sted, hvor du ikke har adgang til internettet. Her synes der derfor heller ikke at være den store forskel.

Interface

Begge tjenester har gjort meget ud af at have et brugervenligt interface på deres app til Android og iOS. Det er nemt og intuitivt at bruge (du kan nemt finde nye bøger, du kan nemt downloade bøgerne til offline brug osv.). Derfor er det svært at kåre en egentlig vinder mht. deres interface.

Vinder: Uafgjort

Konklusion

Skulle jeg anbefale dig én af de to streamingtjenester, vil min klare anbefale gå til Mofibo. Dette skyldes, at Mofibo kan tilbyde det klart bedste udvalg af de to tjenester (til trods for, at prisen er ens på de to tjenester).

Er du dog ikke helt overbevidst, så kan begge tjenester prøves gratis. Der er ingen bindinger eller lignende, så du kan altid opsige dit abonnement, hvis du finder ud af, at du ikke er interesseret i at forsætte abonnementet.

Du kan prøve Mofibo gratis i 14 dage her:

Prøv Mofibo gratis

Du kan prøve Politiken Books gratis i 14 dage her:

Prøv Politiken Books gratis

Har du nogle spørgsmål eller lignende, så stil dem endelig nede i kommentarfeltet. Så vil jeg besvare dem med det samme.