Prøv Apple Music gratis

Prøv Apple Music gratis i 2 måneder

Det havde længe ligget i vandene, at Apple også skulle komme ud med en musik streamingtjeneste, da de 30 juni 2015 lancerede Apple Music. Apple har længe været førende på musik markedet, med salg af sange og albums via iTunes. Nu har de taget det næste skridt og lavet en abonnementsbaseret musiktjeneste, som de kalder Apple Music.

Vi har set lidt nærmere på Apple Music, hvad der er af musik og hvilke ekstra funktioner Apple har, som ikke er hos de andre musiktjenester.

Apple Music gratis i 2 måneder

Først vil vi gøre opmærksom på at du kan komme i gang med Apple Music helt gratis. Som noget helt anderledes giver Apple Music dig nemlig de første 3 måneder helt gratis, hvorimod konkurrenter som Spotify kun giver 1 måned gratis.

Prøveperioden på Apple Music er 100% gratis. Det betyder at du ikke binder dig til noget når du tilmelder dig musiktjenesten og du kan opsige dit abonnement til hver en tid. Når prøveperioden på 2 måneder er udløbet fortsætter abonnementet til normalprisen på 99 kr./md. (49 kr./md. hvis du er studerende).

[button color=”green” size=”big” alignment=”center” rel=”nofollow” openin=”samewindow” url=”http://geo.itunes.apple.com/subscribe?app=music&at=10lJD3″]Få Apple Music gratis i 2 måneder[/button]

Studierabat på Apple Music

Hvid du er studerende har du også store fordele som kunde hos Apple Music. Som studerende kan du nemlig få Apple Music til halv pris hver måned + de første 2 måneder gratis. Det er igen noget ingen af de andre musiktjenester tilbyder deres studerende kunder.

Musiktjenesten

Nu ved du lidt om hvordan du kommer godt i gang med Apple Music, så nu dykker vi lidt mere ned i udvalget af sange og funktioner som musiktjenesten byder på.

Kunstnere og sange

Apple har over 30 millioner forskellige sange tilgængelig på deres streamingtjeneste. Det er ikke mere end de andre streamingtjenester, men nogenlunde det samme. De kan dog tilbyde deres kunder at lytte til Taylor Swift, som noget kontroversielt valgte at fjerne sine sange fra Spotify grundet dårlige vilkår for kunstnere. Taylor Swift har udtalt at hun synes det føltes rigtigt, for første gang at udgive sin musik til streaming på Apple Music.

Radio

Udover et stort udvalg af sange, har Apple efter at have opkøbt Beats by Dre også overtaget radiostationen Beats 1, som også er tilgængelig som Apple Music kunde. Det er en radio station der sender direkte fra Los Angeles, New York og London 24 timer i døgnet. De tre værter på Beats 1 er Zane Lowe, Ebro Darden og Julie Ardenuga, som spiller det nyeste musik og interviewer de største stjerner.

Unikke funktioner

Det er svært at differentiere sig meget som musik streamingtjeneste, men Apple har gjort et godt stykke arbejde for at fremstå anderledes. Udenover deres i forvejen kendte brand, har de lavet et par funktioner som er unikke for musik streaming og som ikke er set før. Funktionerne er beskrevet herunder.

Connect

Med Connect får du et unikt indblik ind i kunstnernes verden. Connect er et sted hvor kunstnerne på Apple Music har mulighed for at dele deres historier om hvordan sangene opstår, videoer og billeder fra de nyeste optagelser og meget mere. Du kan få et meget mere detaljeret indblik i det musik og de sange du lytter til på Apple Music.

Beats 1 Radio

Som nævnt tidligere er Beats 1 en radiostation som Apple fik overtaget over, da de erhvervede sig Beats by Dre branded. Det er en unik radiostation hvor musik er 100% i fokus 24/7. Det er de 3 radioværter Zane Lowe (Los Angeles), Ebro Darden (New York) og Julie Ardenuga (London), der har ansvaret for at holde kvaliteten af indholdet helt i top. De tre befinder sig 3 forskellige steder i verden, men har det til fælles at de alle ved utroligt meget om musik.

Andre funktioner

Udover de unikke funktioner du får hos Apple Music, er der selvfølgelig også et par velkendte funktioner som man kender fra de andre musiktjenester. Det kan jo være at du ikke har benyttet en musiktjeneste før, så derfor gennemgår vi dem lige herunder.

Offline lytning

Som abonnent har du mulighed for at downloade al din musik og alle dine spillelister til offline lytning. Det betyder at du kan lytte til din favorit musik selv når du ikke har internet, som fx på ferien eller i døde områder.

Biblioteket

I biblioteket er al din musik, kunstnere, spillelister og albums samlet et sted. Det er her du får et overblik over din musik og det er nemt at få et overblik med det fantastiske design Apple Music har. Det er også her du vælger hvad du vil downloade til offline lytning.

“Til dig”

Til dig er en fed funktion og en jeg har været rigtig glad for når jeg er blevet lidt træt af min gemte musik. Funktionen foreslår hver dag et nyt album du bør lytte til, baseret på hvad du har gemt i dit bibliotek og senest har lyttet til. Derudover kommer den med en masse andre forslag til sange der måske er noget for dig.

Browse og søg

Browse giver dig overblikket over nyheder, originalt indhold og populære sange, albums og kunstnere. Udover det kan du også finde TV og film som du kun kan se hvis du er abonnent på Apple Music.

Søgefunktionen er en af de bedste jeg har set i en musiktjeneste, fordi den er så intuitiv. Den kommer med forslag ligeså snart du begynder at søge. Den foreslår match baseret på det ord du skriver, samt hvad der er populært relateret til det ord.

Apple Music pris

Prisen på Apple Music kan deles op i 3 forskellige abonnementer. Prisen er ikke meget forskellig fra andre musiktjenester, så det er udvalget af musik og funktioner der skal gøre udfaldet for dig.

Almindeligt abonnement

Pris: 99 kr./md.

Det almindelige abonnement koster 99 kr. om måneden og giver adgang til alle Apple Music’ funktioner. Du kan prøve de første 2 måneder gratis uden at binde dig.

Studieabonnement

Pris: 49 kr./md.

Studieabonnementet kan du få hvis du er studerende på en godkendt uddannelse i Danmark eller udlandet. Det koster kun 49 kr. om måneden og du kan også få de 2 første måneder gratis.

Familieabonnement

Pris: 149 kr./md.

Familieabonnementet er for jer der bor flere personer på samme adresse. I kan være op til 6 personer på samme familieabonnement og det endda kun for 149 kr. om måneden, så der er rigtig mange penge at spare.

[button color=”green” size=”big” alignment=”center” rel=”nofollow” openin=”samewindow” url=”http://geo.itunes.apple.com/subscribe?app=music&at=10lJD3″]Få Apple Music gratis i 2 måneder[/button]

Apple Music og Tidal

apple-music-koeb-tidal

Der har sviret rygter i mange år om Apple Music og Tidal, og en af de oftest rygtede ting er at Apple Music er interesseret i eller bør opkøbe Tidal. Allerede tilbage i oktober 2015 meldte Jay Z (blot 7 måneder efter han købte tjenesten), at han var træt af at finansiere TIDAL og derfor kunne være interesseret i et salg.

En af de første historier blev bragt i Wall Street Journal hvor de kunne meddele at Apple Music efter sigende skulle være interesseret i at opkøbe TIDAL. Det er dog endnu ikke blevet til et opkøb fra Apples side, ej heller et salg fra Tidals side.

Derfor er Apple interesseret i at købe Tidal

Apple Music er umiddelbart interesseret at købe Tidal af 2 grunde:

For det første vil det øge antallet af betalende bruger for Apple Music. Apple Music har efter sit første leveår 15 millioner betalende brugere, hvortil de vil få tilføjet Tidals ca. 4,2 millioner abonnenter ved et opkøb, hvilket vil bringe dem tættere på Spotifys ca. 30 millioner betalende brugere.

Den anden (og nok endnu mere vigtige grund) er, at TIDAL har eksklusive aftaler med flere højtprofilerede kunstnere (fx Taylor Swift, Beyonce mv.). Ved et opkøb vil Apple Music altså kunne tilkøbe sig denne eksklusivitet og komme endnu tættere på nogle af verdens største kunstnere.

Hvorfor vil Jay Z sælge TIDAL?

Jay Z havde store planer for TIDAL, da han opkøbte det i 2015. Spotifys gratis reklamebaseret model havde indtil videre ikke skabt en nævneværdig indtjening til musikerne og deres pladeselskaber, hvilket fik store kunstnere som fx Taylor Swift og (delvist) Adele til at trække deres musik fra Spotify.

Derfor havde Jay Z visionen om at skabe musikernes egen streamingtjeneste, hvor kunstnerne fik et væsentligt højere beløb for deres musik.

Desværre for Jay Z har TIDAL ikke haft den forventede succes. Bl.a. kunne de i 2015 rapportere et underskud på hele 158 millioner svenske kroner. Derfor har Jay Z været træt af at finansiere et projekt, som ikke har givet det forventede overskud.

Og rygter siger altså lige nu, at Apple Music skulle være i forhandlinger med Jay Z om netop et opkøb. Men om det kommer til at ske – det kan kun fremtiden vise.

Nu er du forhåbentligt blevet klogere på Apple Music og har måske fået lyst til at prøve det. Du er velkommen til at stille spørgsmål i kommentarfeltet.

Skriv en kommentar