hospitals- og læge serier

Lægeserier – Gode hospitals serier med læger og sygeplejersker

Elsker du også den drama der kan være ved en travl skadestue, komplekse operationer og læger og sygeplejersker der på utrolig vis er i stand til at redde folks liv, så er disse hospitals- og lægeserier lige noget for dig.

Der er lavet mange serier med læger igennem tiden, og rigtig mange af dem er levet meget populære og har rigtig mange sæsoner. Herunder kan du se et udvalg af nogle af de bedste lægeserier.

Bedste serier om hospitaler og læger

Denne liste er ikke i prioriteret rækkefølge, men er blot en oversigt over nogle af de mest populære lægeserier nogensinde.

 1. “Grey’s Anatomy” (2005-nu) – En langvarig serie om livet for kirurger på Seattle Grace Hospital (senere Grey Sloan Memorial Hospital).
 2. “House M.D.” (2004-2012) – Med Hugh Laurie som den geniale, men socialt udfordrede diagnostiker Dr. Gregory House.
 3. “ER” (1994-2009) – En af de mest berømte og længstvarende lægeserier, der fokuserer på nødpersonalet på County General Hospital i Chicago.
 4. “Scrubs” (2001-2010) – En komedieserie, der følger livet for de unge læger på Sacred Heart Hospital.
 5. “The Good Doctor” (2017-nu) – Om en ung kirurg med savant syndrom, der begynder at arbejde på San Jose St. Bonaventure Hospital.
 6. “Chicago Med” (2015-nu) – En del af NBC’s Chicago-franchise, der fokuserer på personalet på Gaffney Chicago Medical Center.
 7. “General Hospital” (1963-nu) – En af de længstvarende amerikanske tv-serier, der er en daglig soap opera med fokus på livet på et hospital.
 8. “New Amsterdam” (2018-nu) – En serie baseret på Bellevue, det ældste offentlige hospital i USA, med fokus på den innovative og medfølende Dr. Max Goodwin.
 9. “MAS*H” (1972-1983) – En klassisk serie sat i en felthospital under Koreakrigen, der blander humor og drama.
 10. “Private Practice” (2007-2013) – En spin-off af “Grey’s Anatomy”, der følger Dr. Addison Montgomery, da hun slutter sig til en privat praksis i Los Angeles.
 11. “Doogie Howser, M.D.” (1989-1993) – En serie om et teenagevidunderbarn, der er en fuldt kvalificeret læge.
 12. “St. Elsewhere” (1982-1988) – Kendt for sin innovative fortællestil og komplekse karakterer, sat i det fiktive St. Eligius Hospital i Boston.
 13. “Code Black” (2015-2018) – En serie baseret på en travl, underfinansieret nødafdeling i Los Angeles County Hospital.

Amerikanske læge serier

 • Greys Hvide Vernden (Greys Anatomi)
 • Scrubs
 • The Good Doctor

Danske lægeserier

 • Riget: Exodus
 • Dag og Nat
 • Sygeplejeskolen

Engelske hospitalsserier

 • Landsbyhospitalet (The Royal)
 • This Is Going to Hurt

Skriv en kommentar