De 15 bedste lydbøger på Mofibo

af | E-bøger | 6 Kommentarer

Vinteren har gjort sin indtog. Og når det sner og rusker udenfor, så er der ikke noget bedre end at lave sig noget varm kakao, ligge sig ind under dynen, og lytte til en rigtig god lydbog. Men det kan være en jungle at finde rundt blandt de mange lydbøger. Derfor har jeg her samlet de 15 bedste lydbøger på Mofibo.

Har du ikke konto på Mofibo, så bare rolig. For du kan prøve Mofibo fuldstændig gratis i 30 dage ved at oprette en bruger her. Så kan du gratis lytte til alle de lydbøger, du har lyst til.

En mand der hedder Ove

En mand der hedder OveOve er 59 år. Han kører Saab. Folk kalder ham “bitter”, men man er ikke nødvendigvis bitter, fordi man ikke smiler fra morgen til aften. Nabokonen Parvaneh forsøger at hjælpe ham med at finde en mening i livet, men Ove er ikke lige sådan at overtale.

Den regelfikserede ældre herre lægger stor værdi i at flytte cykler, ruske i låste døre og kvalitetstjekke naboernes affaldssortering, men bag den tilsyneladende bitre facade findes der en kompleks, skæv, til tider sørgmodig og rørende historie om uventede venskaber, gammel kærlighed og selvmordsforsøg.

Stream lydbogen på Mofibo

Det der ikke slår os ihjel

Det der ikke slår os ihjelNy ejere er kommet til Millennium magasinet, og tingene kører ikke helt, som det skal. Lisbeth Salander er rastløs og deltager på unormal vis i et hackerangreb, mens Mikael Blomkvist har brug for en ekstraordinær historie til magasinet.

Han får snus om et ualmindeligt anliggende fra professor Frans Balder, der er et ledende navn inden for arbejde med kunstig intelligens. Frans’ historie involverer sjovt nok en kvindelig superhacker, hvilket får det ellers normalt samarbejdende og excentriske makkerpar til at krydse klinger.

Stream lydbogen på Mofibo

Dansende røde bjørne

Dansende røde bjørneLiget af en teenagepige opdages i en københavnsk park, og Roland Triel får travlt. En pædofil seriemorder var kort inden hændelsen flygtet fra et topsikret psykiatrisk hospital, så opklaringen synes at være tæt, men mystiske sår på liget antyder, at pigen var dræbt af et rovdyr.

Samtidig trænger en ukendt mand ind hos Andrea Triel på Bøgeholm Sanatorium, og Roland Triel og journalist Thor Brandt involveres i et letalt psykologisk spil med den ukendte gerningsmand, der ikke lige er sådan til at opspore.

Stream lydbogen på Mofibo

De uegnede

De uegnedeEn semikendis fra reality-TV findes myrdet findes på en forladt skole med et spørgeskema fæstet til stoleryggen. Det var en test i almen viden, og den myrdede dumpede. Det er op til kriminalpsykolog Sebastian Bergmann at opklare sagen, men flere og flere lignende mord følger.

Rejseholdet sættes på sagen, anonyme debattører udviser lidt for stor interesse på området, og tophemmelige informationer er tilsyneladende tilgængelige for andre end politiet. Det går op for dem, at de står over for en topavanceret seriemorder, der ikke sådan lige lader sig bekende.

Stream lydbogen på Mofibo

Stalker

StalkerLars Kepler er tilbage med endnu en nervepirrende krimi. Videoer af kvinder, der klæder sig af i deres eget hjem, begynder at dukke op på YouTube. Politiet går ind i sagen, men det er først, når kvinderne en efter en bliver fundet myrdet, at alvoren rigtig går op.

Kriminalkommissær Joona Linna er formodet død og derfor erstattet af Saga Bauer, som sammen med resten af politiet hurtigt finder ud af, at man står med drabssag af uoverskuelige proportioner – en sag, som kun Joona Linna ville kunne løse.

Stream lydbogen på Mofibo

Britt-Marie var her

Britt-Maria var herDette er ligesom En mand der hedder Ove en bog af Frederik Backman. Britt-Marie hader rod, ragelse og beskidte bestikskuffer, og en af dag i en alder af 63 år vælger hun at forlade sin mand efter 40 års ægteskab for at flytte til en lille flække, der hedder Borg.

Borg blev ramt hårdt af finanskrisen, og det eneste tilbage er en ildelugtende grillbar og den lokale fodboldklub. Britt-Marie hader fodbold af hele sit hjerte, men hun giver alligevel byen en chance, da den lokale politimand inviteret hende på date i en historie om kærlighed og nye begyndelser.

Stream lydbogen på Mofibo

Hvor solen græder

Hvor solen græderKvinden Nour lever et bekymringsløst liv i Syriens hovedstad Damaskus. Hun tager på arbejde i egen bil og drikker cocktails med veninderne, som normale folk fra vesten – dog lige ind til oprøret mod præsident Bashar al-Assad sker i 2011.

Nour er Cavlingvindende Puk Damgårds portal til livet som syrer i denne bog, hvor kampen for at holde sig i live bliver fortalt gennem gribende og rædselsvækkende fortællinger fra steder i den virkelige verden, hvor frihed og demokrati ikke er noget man er født ind i.

Stream lydbogen på Mofibo

Inferno

InfernoSymbolforskeren Robert Langdon forføres ind i et enestående univers, der kredser sig om et af mest forunderlige og mystiske litterære værker i den menneskelige verden; Dantes Inferno, der er en del af det sagnomspundne La Divina Commedia.

Robert Langdon finder sig selv dybt inde i hemmelighederne fra den klassiske kunst, og det går hurtigt op for ham, at han er nødt til at bruge al sin symbolviden for at redde verden fra evig forandring ønsket af en særdeles farlig fjende.

Stream lydbogen på Mofibo

Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt

Den hundredårige der kravlede ud af vinduet og forsvandtEfter et længere liv fyldt af begivenheder ender Allan Karlsson på et plejehjem, som var ment som hans sidste jordlige destination. Hans tilstand synes dog næppe at forværres, og på hans 100-års fødselsdag kravler han ud sit eneste vindue på værelset.

Han ved ikke selv, hvor han skal hen, men skæbnen tager den stille mand på en forunderlig rejse gennem Sverige, hvor hans ekstraordinære fortid indhenter ham i en forunderlig historie af præsidentattentater, dynamit sprængninger og nye venskaber.

Stream lydbogen på Mofibo

Hobbitten

HobbittenBilbo Sækker er en ganske almindelig hobbit, der ligesom de andre hobbitter nyder hjemmets trygge rammer og den mad og vin, som bliver serveret. På trods af hans magelige liv lokkes han af troldmanden Gandalf ud på en rejse, der viser sig at være ret langt fra det stille hobbitliv.

Den eventyrlige men farlige rejse fører Bilbo, Gandalf og de andre gennem en forunderlig verden af trolddom, fabelvæsner og magi i et fortryllende eventyr, hvor alt ikke går lige, som man havde forventet. Jeg har hørt denne fortælling mindst 6-8 gange og er aldrig blevet træt af den.

Stream lydbogen på Mofibo

The Selection #1: Udvælgelsen

The Selection - UdvælgelsenAmerica tilhører en af de lavere kaster i nationen Illéas klasseopdelte samfund, og hendes familie lever på sultegrænsen. Illéas kronprins skal for åbent kamera vælge sin udkårne, og America er blandt de udvalgte – men hun har andre planer.

America har bestemt ikke lyst til at være sammen med en kedelig, forkælet prins, men familiens økonomi tvinger hende til at deltage i Udvælgelsen. Snart befinder hun sig i en gribende historie om venskab, kærlighed og rivalisering i et samfund bygget på forbud og klasseforskel.

Stream lydbogen på Mofibo

Den demokratiske terrorist

Den demokratiske terroristDet tyske Verfassungsschutz er klar til det endelige opgør med de sidste revolutionære kampceller. Men man mangler manden, der kan infiltrere RAF og dermed forhindre den aktion, som ifølge politiets oplysninger skal finde sted i Sverige. Valget falder på Carl Hamilton.

For at kunne infiltrere RAF er Carl nødt til at opnå deres tillid, og han opbygger sit image med et bankkup og revolutionære udtalelser i de rette miljøer. Han fanges i et dødsensfarligt dobbeltspil, hvor han ultimativt kun har sine egne evner at stole på.

Stream lydbogen på Mofibo

Colorado drømme

Colorado drømmeAne er en næsten fyrreårige dyrlægekone med sammenbragte børn og en noget fraværende, men på mange måder krævende mand, som hun støtter og bærer i det fashionable miljø, indtil hun konstaterer, at hun lever på kompromiser.

Et tilfældigt møde bliver til en lidenskabelig kærlighed mellem to modne mennesker, Ane og amerikanske Bob, med voldsomme konsekvenser for dem selv og deres familier. En livsbekræftende, erotisk og humoristisk roman, der viser, at kærligheden kan overskride enhver grænse og barriere.

Stream lydbogen på Mofibo

Analfabeten der kunne regne

Analfabeten der kunne regneAlt tydede på fra barnsben, at hun ville leve i Sydafrikas slum for så at dø uden at blive savnet af nogen ligesom mange af de andre slumkvarteret. Men sådan skulle det ikke gå for pigen Nombeko Mayeki, som var analfabeten, der kunne regne.

Skæbnen og hendes talent fører hende til den anden side af kloden på en rejse, hvor hun får nye venskaber, fjender og uforudsete oplevelser i en historie, der gør op med kompromisløshed, magtfuldkommenhed og helt ­almindelig dumhed på en sjov og varm måde.

Stream lydbogen på Mofibo

Dødvægt

DødvægtEn flygtningebåd fra Libyen kæntrer under en storm nær Malta, mens Dicte og kæresten Bo er på vej til søsterøen Gozo med et hold fotoelever. Blandt de mange døde afrikanere i havet befinder der sig et lig af en ung, hvid kvinde – et billede som mønstereleven Natascha tager.

Bo og Natascha forsvinder på mystisk vis, og Dicte og en lokal efterforsker kæder det sammen med billedet. Natascha findes død, mens Bos skæbne er uvis. Spørgsmålene hober sig op hos Dicte, og hun gør opdagelser, hun ikke havde lyst til.

Stream lydbogen på Mofibo

Mener du, at jeg mangler nogle gode lydbøger på denne liste fra Mofibo? Så skriv det endelig nede i kommentarfeltet. Så vil de blive tilføjet til listen. Du kan desuden her læse mere om, hvem Mofibo er.

Jonathan Lindahl
Hej. Mit navn er Jonathan Lindahl, og jeg er stor fan af streamingtjenester. Især diverse serier kan jeg nemt bruge en aften på. Har du spørgsmål, så skriv endelig en kommentar nede i kommentarfeltet eller send mig en mail. Så skal jeg svare på den hurtigst muligt 🙂

6 Kommentarer

 1. Helle Nielen

  Kan jeg download bøger fra mofibo til en bærbar?

  Svar
 2. Jonathan Lindahl

  Hej Helle

  Tak for dit spørgsmål.

  Det er desværre ikke muligt at download bøger ned på din bærbar fra Mofibo.
  Det skyldes, at du ikke kan høre/læse bøgerne fra din PC, men kun kan høre læse dem via enheder med enten Android eller iOS styresystem (dvs. smartphones og tablets).

  Du kan downloade dem ned på din smartphone eller tablet, så du kan høre dem offline derfra (dvs. uden at være på internettet). Vi har skrevet en guide til, hvordan du gør det med Storytel: http://www.streamingnews.dk/storytel-offline/ (fremgangsmåden er lidt den samme med Mofibo).

  Håber det var svar på dit spørgsmål, ellers må du endelig sige til 🙂

  Svar
 3. Dorthe Hammer

  Kan I sende e-mail adresse, hvor jeg kan opsige mit 14 dags abonnement, da jeg ikke kan hente Mofibo til min Microsoft mobil med Windows 10?

  Mvh. Dorthe Hammer

  Svar
 4. Jonathan Lindahl

  Hej Dorthe

  Tak for dit spørgsmål.

  Det er rigtigt, at du desværre ikke kan hente Mofibo til en Windows Phone. Du skal enten have en Android eller iPhone (eller anden Apple enhed, fx iPad).

  Håber det kan hjælpe dig, og ellers må du endelig sige til 🙂

  Svar
 5. Claus Wøbbe

  Hvor og hvordan placerer Mofibo downloadede lydfiler i Android’s filsystem? Jeg vil gerne finde en lydfil og flytte den til et drev, hvorfra jeg kan streame den til Sonos.

  Svar
 6. Jonathan Lindahl

  Hej Claus

  Tak for dit spørgsmål.

  Jeg har prøvet at undersøge dette, men jeg har desværre ikke kunne finde svar på dette. Jeg går ud fra, at du mener, når du downloader lydbøger til offline brug. Mit umiddelbare gæt vil være, at du ikke sådan lige kan finde dem i Androids filsystem, da du så ellers bare (hypotetisk set) kan beholde lydbogen for evigt, hvilket Mofibo naturligvis ikke er interesseret i.

  Men ønsker du et mere kvalificeret svar, må jeg bede dig kontakte Mofibo, hvilket du kan gøre her: http://support.mofibo.com/hc/da.

  Hav en forsat dejlig dag! 🙂

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *