Audible eller Storytel eller Mofibo

Audible eller Storytel eller Mofibo – Hvilken er bedst?

Audible er verdens største internationale lydbogstjeneste, men de får kamp til stregen af Storytel som efterhånden er i rigtig mange lande. Her i Danmark holder vi dog også meget af Mofibo, men hvilken af de 3 er i virkeligheden bedst?

I dette indlæg sammenligner vi de 3 tjenester på forskellige parametre og ser hvilken tjeneste der kommer ud på toppen. Vi sammenligner på udvalg, pris og brugervenlighed.

Er du bare interesseret i at læse konklusionen, så hop direkte til den her.


Udvalg

Jeg har brugt de 15 første bøger på New York Times’ bestseller liste til at vurdere kvaliteten af udvalget på hver enkelt tjeneste.

Mofibo: 4 ud af 15
Storytel: 4 ud af 15
Audible: 14 ud af 15

Det der er værd at bemærke er at Mofibo og Storytel har et langt større udvalg af skandinaviske bøger, som ikke kan findes hos Audible, men Audible har rigtig mange internationale bestsellers, som Mofibo og Storytel ikke har. Derfor er Audible også den klare vinder her.

Men vi har også lige undersøgt hvor mange bogtitler der er på henholdvis engelsk og dansk, og her ser billedet lidt anderledes ud.

Lydbøger på engelsk

Mofibo: 18.600 titler på engelsk
Storytel: 25.000 titler på engelsk
Audible: 200.000+ titler på engelsk

Lydbøger på dansk

Mofibo: 25.344 titler på dansk
Storytel: 27.000 titler på dansk
Audible: 0 titler på dansk

Som sag ser billedet så lidt anderledes ud, men det ændre ikke på at Audible vinder vores test på udvalget af bogtitler.

Vinder: Audible

Pris

Prisen er altid det vigtigste når man købe eller prøver et nyt produkt, for prisen kan være udslagsgivende i forhold til om man er overhovedet er interesseret idet. Heldigvis er det sådan at du kan prøve både Audible, Storytel og Mofibo gratis i en begrænset periode. Men hvad er prisen efter den gratis prøveperiode?

Mofibo: 129 kr./md.
Storytel: 129 kr./md.
Audible: £7,99 /md. ≈ 70 kr./md.

Igen er det Audible der vinder på prisen på det månedlige abonnement. Til gengæld er der også her forskel på hvad du får hver måned.

Hos Audible får du en gratis bog om måneden for en pris på ca. 70 kr. Vil du læse flere bøger i samme måned skal du købe den, til gengæld får du op til 70% rabat på originalprisen.

Hos Mofibo og Storytel kan lytte og læse ubegrænset antal bogtitler hver måned for en pris på 129 kr. Det er ikke krævet at betale for ekstra bøger.

Konklusionen må være at du får mest for pengene hos Audible, hvis du kun høre en bog om måneden, hvis du høre 2 bøger om måneden vil prisen være i samme leje, men hvis du høre 3+ bøger om måneden skal du bruge Mofibo eller Storytel.

Hos Audible beholder du alle de bøger du har købt og fået gratis, selv hvis du opsiger dit abonnement, hvor du hos Mofibo og Storytel skal have et aktivt abonnement, for at kunne lytte til bøger.

Vinder: Uafgjort

Brugervenlighed

Set over en bred kam, har de tre tjenester mange af de samme funktioner. Det betyder også at brugervenligheden er rigtig hos dem alle. Vi har her set på brugevenligheden hos hver af de 3 bogtjenester og nævnt fordele og ulemper.

Mofibo

Mofibo har alle de funktioner man kunne ønske sig og de fungere nogenlunde optimalt. Deres design halter dog lidt efter i forhold til de andre to tjenester, og det trækker end del ned.

Fordele:

  • Offline funktion
  • Rediger tekststørrelse og farve
  • Justér afspilningshastighed
  • Sleep-timer
  • Digital boghylde

Ulemper:

  • Søgefunktion
  • Design

Storytel

Storytel har ligesom Mofibo alle de funktioner man forventer + lidt mere. De har også et super flot og moderne design, der gør det indbydende og rart at bruge. Derudover har de en god funktion der anbefaler bøger på baggrund af det du har læst. Eneste ulempe er at der ikke er browser afspilning.

Fordele:

  • Offline funktion
  • Rediger tekststørrelse og farve
  • Justér afspilningshastighed
  • Sleep-timer
  • Digital boghylde
  • Søgefunktion
  • Design
  • Anbefalinger

Ulemper:

  • Browser afspilning

Audible

Audible har rigtig mange brugere og gennem en lang årrække tilpasset deres produkt til disse brugere. Det kan også mærkes på brugervenligheden og umiddelbart er der ikke nogle ulemper at komme efter. Til gengæld er det en kæmpe fordel at du beholder dine bøger selvom du opsiger dit abonnement.

Fordele:

  • Offline funktion
  • Rediger tekststørrelse og farve
  • Justér afspilningshastighed
  • Sleep-timer
  • Digital boghylde
  • Søgefunktion
  • Design
  • Anbefalinger

Ulemper:

  • Ingen

Vinder: Storytel og Audible

Konklusion

Men hvilken bogtjeneste er så bedst?

1. Audible

Audible har vundet på alle parametrene og må siges at være den bedste tjeneste. Med alle de samme funktioner som de andre tjenester + lidt ekstra, og et flot design. Derudover har de det bedste udvalg af bøger, men husk det er på engelsk, og så er de rigtig billige hvis man kun læser en bog om måneden. Prøv Audible gratis i 30 dage:

[button color=”green” size=”normal” alignment=”center” rel=”nofollow” openin=”samewindow” url=”https://www.amazon.co.uk/Audible-Free-Trial-Digital-Membership/dp/B00OPA2XFG?tag=audiblestorytelmofibo-21″]Prøv Audible gratis[/button]

2. Storytel

Storytel klare sig næsten ligeså godt som Audible og husk at Storytel har langt flere danske bøger end Audible har, og det kan være værd at tage med i overvejelserne. Derudover er designet og funktionerne super intuitive. Derfor 2. pladsen til Storytel. Prøv Storytel gratis i 14 dage via nedenstående knap.

[button color=”green” size=”normal” alignment=”center” rel=”nofollow” openin=”samewindow” url=”/go/storytel-audiblestorytelmofibo”]Prøv Storytel gratis[/button]

3. Mofibo

Tredje pladsen, men ikke langt fra de andre, får Mofibo. De halter bare lidt bagefter på simple ting som design og søgefunktion, og så er det overordnede udvalg af bøger lidt mindre end hos begge de andre bogtjenester. Du kan prøve Mofibo gratis i [shortcode-variables slug=”mofibo”] via nedenstående knap.

[button color=”green” size=”normal” alignment=”center” rel=”nofollow” openin=”samewindow” url=”/go/mofibo-audiblemofibostorytel”]Prøv Mofibo gratis[/button]

Har du sprøgsmål eller kommentarer, så fyr dem endelig af i kommentarfeltet herunder.

Skriv en kommentar