Festival højttaler og anlæg

De 4 bedste festival højtalere og anlæg

Festivalsæsonen nærmer sig hastigt, og vi ved hvor vigtig en del af festivalen musik er. Derfor har jeg brugt min hårdt tjente viden om lyd, til at finde de 4 bedste festival højtalere og anlæg, så du og din camp kan blive helt klar til at fyre op for festen.

Jeg har kigget vidt og bredt efter festival højtalere i danske online shops. Dem jeg har fundet, kan alle afspille musik fra enheder med bluetooth eller jackstik, så alle i camp’en kan bidrage med deres yndlings playlister fra Spotify, Apple Music eller hvad man nu ellers har af streamingtjenester.

#1 SOUNDBOKS 2 bluetooth højttaler

soundboks

Den klassiske Soundboks er og bliver simpelthen den perfekte festivalshøjttaler, af den simple årsag, at den er bygget specifikt som festivalshøjtaler. Af festivalsgængere til festivalsgængere. Soundboksen spiller imponerende højt, og med en batterilevetid på omkring de 30 timer på mellem lydniveau (hvilket stadigvæk er højt!), eller op til 100 timer på lav, kan den faktisk holde en hel weekend. Derudover er der mulighed for at købe ekstra batterier, så den kan spille non-stop i en uges tid.

Udover den imponerende batterilevetid og den enorme lydstyrke, er soundboksen også utrolig holdbar, og tåler alt fra slag og skub, til øl, vand, kulde og varme. Når man kigger på dens robuste ydre, er man ikke i tvivl om at den er bygget til festivaller, hvor den skal kunne tåle at komme ud for lidt af hvert.

Soundboksen har desuden en god bluetooth-forbindelse, og lydkvaliteten er også i højt niveau, med en dyb og kraftfuld bas. Et minus ved soundboksen er dog prislejet, som desværre også ligger i den høje ende, og noget højere end de andre højtalere på denne liste. Soundboksen tilhører til gengæld en helt anden liga, og når det kommer til lyd, får man i høj grad hvad man betaler for. Her er der ingen tvivl om, at man får gevaldigt meget lyd for pengene.

Pris: fra 6.699,00 kr. (du kan også vælge at leje en Soundboks til festivalen)

[button color=”green” size=”normal” alignment=”center” rel=”nofollow” openin=”samewindow” url=”https://www.hifiklubben.dk/hojttalere/tradlose-hojttalere/soundboks-the-new-soundboks-bluetooth-hojtaler/”]Læs mere[/button]

#2 LD Systems Roadjack 10

Roadjack 10 DL Systems

En anden populær løsning når det kommer til festivalhøjtalere, er de transportable højtalere der minder lidt om en kuffert, med indbyggede hjul og justerbart håndtag. De er også super smarte til festivaler, da de er nemme at håndtere og transportere. En af de bedste i denne klasse er Roadjack 10 fra LD System. Prisen er lav, og kvaliteten er god.

Det kan ofte være begrænset hvor meget højtaler man får for under 2000kr, og man skal under alle omstændigheder ikke forvente samme lydstyrke og kvalitet som i f.eks. en Soundboks, når prisen er nede i et helt andet niveau. Ikke desto mindre, bliver man overrasket over hvor højt denne højtaler faktisk kan spille. Med en lydstyrke på op til 117 dB, er det ikke nok til at overdøve en Soundboks, eller naboens hjemmelavede mega-anlæg, men det er rigeligt til langt de fleste camps, og kan nemt sætte gang i en fest, der kan høres på lang afstand.

Også batterilevetiden er i den høje ende, med op til 20 timers spilletid. Det vil i mange tilfælde være spilletid nok til en hel weekend, hvis man husker at slukke den, når den ikke er i brug.

Alt i alt får man rigtig meget højtaler for pengene med Roadjack 10.

Pris: fra 1.798,00 kr.

[button color=”green” size=”normal” alignment=”center” rel=”nofollow” openin=”samewindow” url=”https://www.soundstorexl.com/produkter/5723-festival-hoejttalere/147203-ld-systems-roadjack-10-transportabel-hoejttaler/”]Læs mere[/button]

BST IPS10 højtaler#3 BST IPS10 ALL-WEATHER festival højttaler

Denne transportable trolley højtaler er en kraftfuld én af slagsen. Med et output på 250 watt og 10 tommers basenhed, kan den sagtens få gang i festen, og lydkvaliten er også rigtig god, med en dyb bas. Batterilevetiden er rimelig god, med op til 11 timers spilletid, men skal du have den med på festival, kommer du nok ikke uden om at skulle oplade den en gang eller to.

Som dens navn antyder, kan den klare alt slags vejr, og holder generelt til rigtig meget, hvilket gør den til en ideel højtaler at have med på f.eks. en festival. Derudover, er højtaleren modstandsdygtig over for klor og salt, så man kan roligt tage den med til stranden eller til pool-party.

Prisen ligger i den høje ende, men her betaler man altså for en god og kraftfuld lyd, og en stor sub-woofer, som man ikke får ved de billigere alternativer.

Pris: fra 3.999,00 kr.

[button color=”green” size=”normal” alignment=”center” rel=”nofollow” openin=”samewindow” url=”https://www.soundstorexl.com/produkter/5723-festival-hoejttalere/175120-bst-ips10-all-weather-festival-hoejttaler/”]Læs mere[/button]

#4 Lav dit eget festival anlæg

Byg selv festival anlæg
Eksempel på byg-selv festivalhøjttaler

Da der sikkert er nogle af jer derude, der har energien til at lave et festival anlæg selv, så tænkte jeg at jeg ville nævne det rent faktisk er en mulighed. Det kræver de rette reserve dele og at du følger en række videoguides der hjælper dig med at sætte disse reservedele sammen.

Det vil uden tvivl tage noget tid, men til gengæld bestemmer du også selv kvaliteten på dit festival anlæg og du kan producere et der er langt bedre end dem du kan købe hvis du sætter dig ordenligt ind i det.

Bekent.dk som også sælger deres eget festivalanlæg, har lavet en komplet guide med videoer der viser dig hvordan du laver dit eget festival anlæg. Du kan se hele guiden på deres hjemmeside, hvor du også kan købe alle reservedelene til at bygge din egen højtaler.

Reservedelene kan købes hver for sig eller du kan købe et samlesæt der indeholder alle komponenterne du skal bruge til at bygge en festival højtaler med bluetooth ud fra deres skabelon.

Pris: fra 1.995,00 kr.

[button color=”green” size=”normal” alignment=”center” rel=”nofollow” openin=”samewindow” url=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=13786&bannerid=40728&htmlurl=https://bekent.dk/selvbyg-hojtalere1/festivals-anlaeg/festivals-anlaegs-byggesaet.html”]Køb udstyr til festivalhøjttaler[/button]

#5 Vooni CityRocker

Vooni trolley festivalhøjttalerDen første og bedste festival højtaler kan fås hos Coolstuff. Det er faktisk et af de mest solgte produkter på Coolstuff op imod festivalsæsonen. Ikke så mærkeligt da det har alle de funktioner man ønsker et festival anlæg skal have.

Det har hjul og håndtag og fungere præcis præcis ligesom en trolley kuffert, som du kender fra alle dine rejser. Det gør at du nemt kan slæbe den rundt på festivalpladsen og flytte festen til en anden camp, hvis nødvendigt. Der er også et håndtag på siden til at slæbe den i. Den er lavet i robust design og materiale, så den kan tåle lidt af hvert, som der jo nok sker på en festival.

Nu til de mere tekniske aspekter. Du kan tilslutte din telefon eller andre enheder via AUX-kabel eller bluetooth, så alle kan bidrage med deres musik og hvis telefonen er ved at løbe tør for strøm kan du også lade den op med et USB kabel. Skulle det stikke helt af, så kan man også tilslutte sine instrumenter eller mikrofon til herligheden.

Lyden der kommer ud af Vooni City Rocker festival højtaler er også helt eminent. Den er bygget så den afspiller musik med høj lydkvalitet i alle omgivelser. Du kan manuelt indstille bas, diskant og mellemregister. Højtalereffekten er 100 W/4 ohm, 10” og forstærkerens effekt er 20 W RMS, 25 W max. På en fuldopladning kan højtalerens batteri spille musik i 12 timer u afbrudt, det tager 6 timer  at lade den op.

#6 DJ Text Trolley Speaker

Trolley festival højttalerDette er ene genial transportabel højttaler der kan bruges over alt hele sommeren. Denne trolley højtaler fungerer nemlig ligesom en trolley kuffert, der er et håndtag du kan hive ud og hjul på den så du nemt kan have den med dig over alt.

Det gør den også til den perfekte festival højtaler og du kan både connecte din telefon via Bluetooth og med et AUX stik. Skulle du have lyst til at fyre op for noget karaoke i din camp, kan du også tilslutte en mikrofon til højtaleren og give den gas med din egen sangstemme. Der er også massere af kvalitet i lyden, der har et 80 watts output og selvfølgelig med mulighed for at justere bassen, treble og volumen.

Det er et godt og billigt alternativ, der giver dig massere af power. Den fås i en farve og der er sort, men man kan selvfølgelig pynte den som man ønsker det, inden man tager afsted på festival.

#7 VidaXL transportabel festivalhøjtaler

VidaXL festivalhøjttalerVidaXL har i deres eget brand lavet en højtaler, der er ideel til festival brug. Den minder på mange måder om Vooni cityrockeren, men er ikke helt så god i kvaliteten til gengæld spare man et par hundrede kroner på i forhold til Cityrockeren fra Vooni.

Med højtaleren fra VidaXL får du en transportabel højtaler som er ideel til festival brug. Den fungere som en lille trolley kuffert, med hjul på og et håndtag du kan hive op og ned, så du kan trække den efter dig. Den har dog ikke andre håndtag så du kan bære den over stykker med ujævn grund. Til gengæld er den lavet i robust materiale og kan derfor tåle lidt af hvert.

Du kan tilslutte din musikenhed både via bluetooth og jackstik. Hvis festen stikker helt af kan du sågar tilslutte den medfølgende mikrofon og selv stå for sangen. Du kan selvfølgelig også tilslutte instrumenter.

Lydkvaliteten er rigtig solid, den har en effekt på 45 W hvilket er noget lavere end Vooni CityRocker, men stadig godt. Batteriet kan klare 7 timer med uafbrudt musikafspilning, til gengæld tager en fuld opladning af batteriet næsten ligeså lang tid.

Skriv en kommentar