Definition binge watching

Binge watching – den danske definition

Binge watching er et meget udbredt begreb efter streaming efterhånden har overtaget for flow-TV. Med almindeligt flow TV har det nemlig slet ikke været muligt at “binge watche”, det er simpelthen opstået med streaming. Ved du ikke hvad det betyder så får du her den danske definition af begrebet.

Dansk definition af binge watching

Det betyder at man sætter sig ned og ser en hel serie eller flere episoder af en serie lige efter hinanden uden at holde pause og uden afbrydelse af andre ting.

Definition:

“det at se flere episoder af en tv-serie lige efter hinanden, typisk via streamingtjenester hvor næste afsnit automatisk afspilles”

Eksempler:

“Skal vi ikke binge den nye sæson af Game of Thrones?”

“Her er de 3 bedste binge watching serier.”

“Jeg binge watchede lige lige How I Met Your Mother igår, episk!”

Der er rigtig mange der binge watcher fordi at mange streamingtjenester ofte udgiver en hel sæson ad gangen og dermed gør det muligt at kværne igennem sæsonen i løbet af 1 el. et par dage. Før i tiden udkom der kun et afsnit ad gangen og man kunne derfor ikke binge en hel ny sæson af en serie.

Udtale:

Hvis ud aldrig har hørt udtrykket “binge watching” før og kun læst det på nettet hos diverse medier, så kan det være svært at vide hvordan man skal udtale det. Som dansker ville det være oplagt at tro det skulle udtales ligesom når man siger “bing” og så bare med et ‘e’ på. Det er dog ikke tilfældet da det jo er et engelsk begreb.

Du kan høre i videoen herunder hvordan man udtaler “binge” og “watching” siger man som man nu siger det engelske ord.

Nu er du blevet klogere på et af de mest brugte begreber i streaming verdenen og kan være med næste gang det bliver nævnt i din omgangskreds.

De 5 bedste binge watching serier

Det kan være at du er i den ærgerlige situation du mangler noget at binge watche eller du aldrig har prøvet at binge watche før. I så fald så er her de 5 bedste bing watching serier, som du bare skal se på et eller andet tidspunkt i dit liv ifølge mig.

Friends

FriendsDet kan godt være at friends ikke er den bedste tv-serie nogensinde, men det er bare en must watch serie. Der er masser af binge watching i Friends el. Venner på dansk, hele 10 sæsoner med omkring 20 afsnit i alle sæsoner. I serien følger man 6 venner der bor tæt på hinanden i New York, deres udvikling fra unge mennesker i starten af 20’erne til voksne mennesker i midt 30’erne. Den er fyldt med masser af god humor og glade følelser.

Game of Thrones

Game of thronesDenne generations mest sete serie er Game of Thrones el. GoT som forkortelsen lyder. Den skal ses og der er flere fremragende grunde til at den skal det. Fantastisk skuespil, helt utrolig og unik fortælling, overraskende plotændringer og masser af spænding og strategi. Det er en fantasy serie der foregår i noget vi må betegne som middelalderen, men med et tvist af magi og unaturlige væsener. Selvom det kan lyde lidt plat på tekst, så er det bestemt ikke tilfældet når man ser serien.

Sherlock

SherlockVi kender alle Sherlock, Sherlock Holmes, som den verdens kendte fiktive detektiv. Der er lavet utallige bøger om ham og ud fra dem både serier og film, men ingen af dem måler sig med den nye serie der bare hedder ‘Sherlock’. Brugerne på IMDb er også enige i denne påstand hvor den ligger nr. 15 med en rating på 9,1. I serien følger vi Sherlock og hans sidekick Watson der altid for blandet sig i politiets affærer og ender med at løse et mysterie, samtidig med at Sherlock forsøger at finde sin ærkefjende. Det er en miniserie med 3-4 afsnit i hver sæson og i alt 4 sæsoner.

Kammerater i Krig

Kammerater i krigDen vellidte og velkendte skuespiller Tom Hanks står bag produktionen af denne serie, som faktisk også har en “søster”-serie der hedder “The Pacific” som bestemt også kan anbefales. Jeg vil faktisk våge at påstå hvis du ser den ene kan du ikke lade hver med at se den anden. Det er en serie der handler om 2. verdenkrig i Europa og man følger en fortælling fra virkelige amerikanske soldaters deltagelse under 2. verdenskrig. Det er en gribende og samtidig horribel fortælling om hvor forfærdelig en krig det egentlig var.

True Detective

True detectiveDen sidste binge watching serie i denne omgang bliver True Detective, selvom jeg godt kunne anbefale mange flere serier, så holder vi det til de fem. Det er en HBO produceret serie i 3 sæsoner, som alle er vidt forskellige og med forskellige handlinger og hovedpersoner. De er fortalt på en fed og dyster måde og i alle sæsonerne følge man nogle kriminalkommisærer der er igang med at opklare en mordsag. Skal man vælge 1 sæson at se, så start med den første der har Woody Harrelson og Matthew McConaughey i hovedrollerne.

Skriv en kommentar