Fyre Festival Netflix

Fyre Festival: The Greatest Party That Never Happened

Måske har du hørt om den, måske har du ikke. Fyre Festival der så ud til at være den vildeste festival nogensinde, men endte med at blive den største fiasko af en festival i stedet for. Det er historien om den bedste og største fest, som aldrig fandt sted.

Et sublimt PR-arbejde og et af nyere tids største mediestunts var med til at gøre Fyre Festival til den mest eftertragtede festival nogensinde. Influencer marketing med kendisser og modeller, fest på Pablo Escobars private ø og de største musiknavne, tiltrak alverdens unge fra hele verdenen og fik dem til at købe billetter til denne eksklusive musikfestival, som du nu kan se en dokumentar om på Netflix.

Fyre Festival dokumentar trailer

I traileren kan du se en forsmag på hvordan iværksætteren Billy McFarland med genial markedsføring snød alt og alle ved at få folk til at købe billetter til hans VIP-festival med luksustelte og gourmetmad. Dokumentarens originaltitel er FYRE: The Greatest Festival That Never Happened.

Festivalen skulle have være afholdt i 2017 på Pablo Escobars tidligere private ø. Alt så ud til at være ægte, super professionelle reklamefilm, nogle af de største musiknavne meldte ud at de skulle spille på festivalen, der var investorer bag ved og massere af unge mennesker tweetede at de havde købt deres billetter.

Da festivalen nærmede sig begyndte tvivlen dog at så sig blandt både investorer, ansatte, gæster og musikere. Det der var blevet lovet indtil da var ikke blevet overholdt og helt galt gik det, da et billede fra øen et par dage før blev posted og viste at der overhovedet ikke var styr på tingene.

Det medførte at flere bands aflyste og nogle gæster valgte ikke at deltage. Alligevel dukkede flere tusinde mennesker op på dagen og kom frem til hvad der lignede en byggeplads, ingen luksus og ingen mad.

Mangel på mad og sovepladser

Der var mangel på mad og sovepladser, hvilket hurtigt ledte til stor tumult og folk kastede sig ind i de første telte de kunne finde. Flere gæster havde bestilt luksushuse som de skulle overnatte i, men ingen af dem fik det. Desuden havde det dagene forinden regnet så langt de fleste telte og madrasser var våde og kunne derfor ikke bruges.

Problemer med logistikken og økonomien havde også haft konsekvenser for maden, som var langt fra den gourmet mad der var blevet lovet. Et nu meget berømt tweet fra en af gæsterne på festivalen, viser tydeligt hvor stort et svindelnummer hele festivalen var.

Efter festivalen kom der et stort efterspil hvor flere af gæsterne sagsøgte firmaet og manden bag det hele: Billy MacFarland.

Billy McFarland – manden bag fiaskoen

billy mcfarlandBilly McFarland er blevet kendt som manden bag fiaskoen, der snød både gæster, ansatte og investorer med hans veltalenhed, store ambitioner og markedsføringsideer. I virkligheden viste han sig bare at være en gemen svindler med storhedsvanvid.

Allerede i 2017 kort efter festivalen blev Billy arresteret og sigtet for svindel med mere. Han blev løsladt mod kaution og måtte ikke forlade en lejlighed han indkvarterede sig selv i. Herfra startede han et nyt svindelnummer hvor han solgte falske billetter til musikarrangementer og koncerter til en billig pris.

Senere i 2017 blev han idømt 6 års fængsel og skal betale 26 millioner tilbage til dem han har svindlet.

Se hele dokumentaren på Netflix. Det er Netflix eget produktions selskab der står bag og medvirkende er ansatte på festivalen, gæster der blev snydt, investorer og tætte venner til Billy. Du vil helt sikkert blive overrasket over hvor vild en historie dette er.

Skriv en kommentar