Er du på udkig efter en god lydbog eller e-bog, som du gerne vil i gang med at høre/læse, så er du havnet på den rette artikel. For jeg har nemlig her samlet 11 steder, hvor du enten kan lytte eller læse en lyd-/e-bog. Og det bedste ved det hele er, at de er helt gratis at bruge.

7 af tjenesterne er kun gratis i en begrænset periode, men de resterende 4 tjenester er gratis for ubegrænset tid. Så mon ikke du kan finde det du søger blandt disse hjemmesider.

Saxo Premium

Saxo Premium lydbøger og e-bøgerSaxo er en af Danmarks største online boghandler. For nylig har de også lanceret en bogtjeneste der giver alle abonnenter af Saxo Premium ubegrænset adgang til mere end 60.000 lydbøger og e-bøger. Du kan lytte og læse til dem via deres app som fås til alle populære platforme.

Du kan prøve Saxo Premium gratis i 30 dage uden binding og få adgang til hele udvalget af lydbøger og e-bøger gratis. Udover at få adgang til deres bogtjeneste får du altid rabat på dine fysiske bogkøb og gratis forsendelse – perfekt til hvis du samler på bøger eller ønsker at give en bog i gave.

Pris: 99 kr./md. (Prøv gratis i 30 dage)

Prøv Saxos Premium gratis

Mofibo

Mofibo a part of Storytel bogtjenesteMofibo er Danmarks største tjeneste, når det kommer til e-bøger og lydbøger. Abonnementet koster 129 kroner om måneden (men du kan prøve de første 14 dage helt gratis). Udvalget på Mofibo er stort, og der findes alt fra krimier til biografier.

Bøger af nogle af Danmarks mest anerkendte forfattere som f.eks. Dennis Jürgensen, Jo Nesbø og Lars Kepler er at finde på Mofibo, men skulle du være mere til biografer, findes der også anerkendte fortællinger som blandt andet ”Jeg er Zlatan Ibrahimovic.

Pris: 129 kr./md. (prøv 14 dage gratis)

Prøv Mofibo gratis

Audiobooks

Audiobooks lydbøgerAudiobooks er en international lydbogtjeneste. Her finder du et enormt stort udvalg af lydbøger (endda til en lavere pris end Mofibo). Dog har de kun lydbøger (dvs. ingen e-bøger) og størstedelen af lydbøgerne er på engelsk.

Derudover fungerer abonnementet således, at du skal vælge én valgfri lydbog om måneden. Til gengæld er lydbogen din for evigt. Du kan dog prøve Audiobooks gratis i 30 dage. Dvs. du kan få den første lydbog fuldstændig gratis.

Pris: 90-100 kr.

Prøv Audiobooks gratis i 30 dage

Audible

Audible lydbøgerAudible er ligesom Audiobooks en international lydbogtjeneste, med et hav af titler. Det er nok verdensstørste streamingtjeneste for bøger med en masse bestseller titler. Som noget specielt har Audible kun lydbøger på deres tjeneste og alle bogtitler er på engelsk. Vil du derfor høre bøger på dansk, skal du bruge Mofibo.

Du kan prøve Audible helt gratis i 30 dage uden binding. Derefter koster det £7,99 om måneden svarende til ca. 60-70 kr. i skrivende stund. Det er dermed noget billigere end fx Mofibo efter den gratis prøveperiode.

Pris: 60-70 kr.

Prøv Audible gratis i 30 dage

Fairytell

FairytellFairytell er en ny dansk streamingtjeneste, hvor du kan finde over 500 lydbøger og e-bøger kun for børn i alderen 0-10 år. Af lyd- og e-bøger kan du bl.a. finde Otto er et næsehorn, Alfons Åberg, Rasmus Klump og mange andre. Alle bøgerne gemmes offline, så de kan benyttes uden internetforbindelse.

Fairytell koster normalt 59 kr. om måneden, men du kan prøve det fuldstændig gratis i 14 dage uden binding. Fairytell kan benyttes på op til 5 enheder samtidig, så der ikke sandsynlighed for, at søskende vil slås om historierne.

Pris: 59 kr./md. (prøv 14 dage gratis)

Prøv Fairytell gratis i 30 dage


Maneno

maneno bøger for børnManeno er en ny og smart lydbogs- og e-bogstjeneste for børn. Konceptet er unikt da det hjælper dit barn med at blive bedre til at læse. Med Maneno kan man sætte mål for sit barn og følge udviklingen i læsningen, Maneno anbefaler også nye bøger ud fra ens læseniveau. Men man kan også bare bruge Maneno til at læse dagens godnathistorie.

Maneno har mere end 2.000 bøger specifikt udvalgt og kun til børn. Du kan prøve Maneno gratis i 2 uger uden nogen form for binding efterfølgende. Du lytter til eller læser bøgerne ved at hente deres app til smartphones eller tablet og den kan hentes på i App Store og Google Play Store.

Pris: 89 kr./md. (Prøv 30 dage gratis)

Prøv Maneno gratis i 30 dage

Bogreolen

Bogreolen gratis lydbøger og e-bøgerBogreolen er Danmarks største online boghandel indenfor e-bøger og lydbøger. De sælger også mange andre ting, fx almindelige indbundne bøger, spil og oplevelser. Det er dog ikke det bedste ved Bogreolen, det bedste ved dem er deres medlemsskab, som giver adgang til en masse gratis lydbøger og e-bøger, samt store rabatter på mange tusinde bogtitler.

Medlemsskabet kan prøves helt gratis og uden binding i 1 uge. Det giver adgang til omkring 1000 gratis e-bøger og lydbøger, samt masser af rabatter på bestsellerbøger m.m. Er du glad for medlemsskabet, kan du vælger at fortsætte abonnementet til en pris på bare 79 kr. om måneden.

Prøv Bogreolen gratis i 1 uge

eReolen

eReoleneReolen er dit biblioteks portal, hvor du gratis har mulighed for at låne e-bøger og lydbøger til din telefon eller computer (enten via deres hjemmeside eller eReolens app). Både e- og lydbøger er delt op i kategorierne ”voksen”, ”børn og unge” og ”faglitteratur”.

Udvalget på eReolen er dog blevet kraftigt reduceret efter, at Mofibo er kommet til. Derfor finder du heller ikke de store og kendte bøger, som du kan finde på Mofibo. Du kan dog stadig være heldig at finde nogle udmærket lyd- og e-bøger derinde.

Pris: Gratis

Prøv eReolen

Bookboon

BookboonHvis du er interesseret i gratis studiebøger og bøger med faglitteratur om sprog, økonomi og business, er Bookboon det rette sted. Her kan du kvit og frit downloade et stort udvalg af e-bøger om job, karriere, økonomi og mange andre ting, der kan forbedre din dagligdag.

Skulle du blive virkeligt fanget af Bookboon, kan du også investere i bøger, der tilhører premium-kategorien. Her kommer du til at betale lidt for e-bøgerne, men det er en billig pris kontra at købe dem i en boghandel. På Bookboon findes der kun e-bøger, som er faglitterære.

Pris: Gratis (e-bøgerne indeholder reklamer)

Prøv Bookboon

eBlad.org

eBladEr du vild med blade og magasiner? På eBlad.org finder du et stort udvalg af gratis blade, som er frit tilgængelige for dig. Der findes alt fra livsstilsblade og helse til fritidsmagasiner og musikblade. Som supplement kan du også finde et mindre udvalg af frie e-bøger som blandt andet krimier og børnebøger.

eBlad har kun gratis e-bøger, og alt, der er tilgængeligt, kan læses i fuld længde. Skulle du derfor have interesse i livsstil, sport, børn og kunst, kan du med fordel tjekke udvalget ud. Her findes noget for enhver smag inden for blade og magasiner.

Pris: Gratis

Prøv eBlad

Bonus: Gyldendals Børnebogklub

Til sidst har vi lige valgt at tilføje Gyldendals Børnebogklub, som godt nok hverken giver gratis e-bøger eller lydbøger. Til gengæld kan du få 3 gratis fysiske bøger leveret lige til døren. Det har alle nye medlemmer af Gyldendals Børnebogklub mulighed for at få. Det koster dog stadig små 39 kr. i fragt, men selv bøgerne er 100% gratis.

Som medlem af Gyldendals Børnebogklub, får du samtidig vilde rabatter på et hav af børnebøger udgivet af Gyldendal. Det er gratis at være medlem, men det koster penge at købe bøger hver måned.

Pris: Gratis + 39 kr. i porto

Få 3 bøger gratis

Kender du andre steder med gratis lyd- og e-bøger, så skriv det endelig nede i kommentarfeltet.