Julehistorier

Julehistorier for børn og voksne i 24 afsnit

Julen nærmer sig hele året rundt og hvis du er i humør til en rigtig god julehistorie, så kan du her få anbefalet nogle af de aller bedste, og endda høre dem eller læse dem helt gratis på Mofibo som lydbog og e-bog.

Herunder har vi fundet de bedste julehistorier hos ovennævnte tjenester og delt dem op efter om de er til børn el. børn. Nogle af julehistorierne fungerer som en julekalender på bog der er i 24 afsnit, mens andre er enkelte klassiske julefortællinger som fx Perters Jul. Husk nedenstående er blot et udpluk af de julehistorier du kan prøve gratis, der er mange flere julehistorier på hver tjeneste.

Julehistorier for børn

Først vil vi anbefale de bedste julehistorier til børn, både de enkeltstående historier der tager sted omkring juletid, og julehistorier der er bygget op i 24 afsnit el. kapitler, som kan bruges til godnatlæsningen hver aften. Længere nede i artiklen kan du læse om de bedste julehistorier til voksne.

Vitello: 24 julehistorier for børn

Vitello 24 julehistorier

Vitello er en glad dreng er fortællingerne om ham har sneget sig ind i mange børns hjerter. I denne udgave er der 24 julefortællinger om Vitello og hans udskejelser. Vitello har nemlig travlt når det er jul, der skal pyntes, spises chokoladejulekalender, tage sig af drille nisserne og meget mere.

Det er sjov juleunderholdning for alle børn, og kan bruges som eftermiddagshygge eller som morgenlytning i bilen eller til morgenmaden. Det er 24 små historier der hurtigt kan høres som lydbog.

Børnenes Julekalender

Børnenes julekalender

Vi kender alle Brødrende Mortens Jul fra TV, men faktisk er TV julekalenderen baseret på en bog skrevet af Bjarne Reuter. Nu kan du høre hvordan de to brødre på lydbog eller læse e-bogen. Selvom du kender historien er den altid spændende at høre igen.

Det er en julehistorie i 24 afsnit og den er faktisk spændende for både børn og voksne. Har i set TV julekalenderen, kan i passende kaste jer ud i fortællingen på lydbog eller e-bog.

Kaptajn Bimses Jul – 24 små julehistorier for børn

kaptajn bimses jul

Kaptajn Bimses Jul er fra den klassiske børnebogsserie om Kaptajn Bimse. I historien følger vi Anna og Kaptajn Bimse, der har besluttet sig for at rejse til Fedtegreven i Odsherred. Her vil de holde jul med Goggeletten, slotsspøgelset, Hr. Johnson, Bøverniklen og 3 fortryllede høns. En skør, men sjov julemåned er der lagt i kakkelovnen til.

Julehistorien om Kaptajn Bimse og hans bekendte er i 24 afsnit, så det er altså muligt at lytte til en episode om dagen. Hvert kapitel varer ca. 7-8 minutter, så det er også overskueligt at lytte til hvis man har mange andre ting der skal nås. Den kan høres som lydbog eller læses som e-bog.

Williams jul

Williams jul

William har aftalt med sine forældre at han skal aflevere sutten til julemanden senest den 24. december. Det er ikke en nem opgave for William, men der sker så meget i december måned at han langsomt begynder at glemme alt om sutten. Se hvordan de går William når han skal aflevere sutten juleaften.

En hyggelig e-bog der nemt kan danne ramme for godnatlæsningen i hele december måned eller bare noget af måneden. Det er 58 sider, som tager ca. 1-2 timers læsning, så der skal nok noget supplerende julehistorie til.

Julens Helte – 24 afsnit

Julens Helte

Julens Helte er en klassisk julehistorie. I historien møder man både nisser og mennesker, og kommer omkring vigtige ting som venskab, heltemod og selvfølgelig julen. I julehistorien der er i 24 kapitler følger man Line der lige er flyttet, og sikke et virvar det bliver, for der er nemlig drillenisser på spil i det nye hjem.

Som skrevet er julehistorien i 24 kapitler, og egner sig derfor perfekt til en julekalender i kan lytte til hver dag i december måned. Den er god for børn eller hele familien, og kan høre som lydbog eller læses som e-bog på Mofibo.

Jul i Zoo – Julehistorie i 24 kapitler for børn

Jul i Zoo

I Zoologisk have holderne dyrerne jul sammen hvert år, og i år er ikke nogen undtagelse. Alle dyrene glæder sig: elefanterne, flodheste, aber og også bjergfolkene som opholder sig i Ugletårnet. Ingen ved Bjergfolkene findes, men da den nye direktør har planer om at nedlægge Ugletårnet, må de søge hjælp blandt de mange dyr i Zoo, så de kan nå at redde julen.

Det er en hyggelig julekalender bog bestående af 24 kapitler, et til hver dag op til juleaften. Det er mest af alt en julehistorie for børnene, men som voksen kan man jo læse den op som godnathistorie og dermed gøre det til dagens hyggestund med børnene. Julehistorien kan høres som lydbog eller læses som e-bog.

Ritas jul – 24 afsnit

Ritas jul

I Ritas Jul, kæmper hende og hendes brødre en brav kamp for at skabe en hyggelig julestemning, men det er ikke nemt for Ritas far hader julen og hendes farmor er ikke meget nemmere at få i julehumør, da hun hader nisser overalt på jorden.

Det er en sjov og underholdende julehistorie for de mindste i 24 afsnit. Hvert kapitel vare ca. 6-7 minutter, så den kan sagtens kombineres med andre julekalendere i TV eller julehistorier på lydbog.

Er der ikke nogen af disse lydbøger, som du og dit barn finder interessante? Så se også her vores liste over de bedste lydbøger til børn, som du også kan lytte til gratis i en begrænset periode på Mofibo.

Julehistorier til voksne

Julen er ikke kun for børn, der er rigtig mange af os voksne der også elsker julen, gaverne og ikke mindst maden. Men for at komme i julestemning skal vi også have fat i en god julekalender eller julehistorie, så her er de bedste julehistorier, også i 24 afsnit, til voksne.

Mofibos Julekalender: Invitationen

Mofibo julekalender invitationen

Mofibos Julekalender hedder Invitationen og handler om Bork der ikke er begejstret for chefen udskejelser, mens han laver alt det hårde arbejde på jobbet. Men det ændre sig måske da der skal findes en ny afløser til firmaet. Valget står mellem 5 forskellige uægte børn, som ikke har meget tilfælles udover ensomheden.

Følg med i dette juleeventyr der varer helt frem til og med den 25. december. Massere af spændende afsnit, som du kan læse helt gratis på Mofibo i 14 dage. Julehistorien i 24 afsnit er mest for voksne.

Peters Jul

Peters Jul

Den første er den danske julehistorie Peters Jul. I virkeligheden er det jo et digt, men går altså under kategorien julehistorier, fordi det er et digt der fortæller en god historie. Peters Jul handler om drengen Peter, som er fra en velstillet familie. Vi følger hele hans jul frem til hellig trekroner hvor juletræet er visnet og bliver kørt væg.

Peters Jul kan høres gratis som lydbog hos Mofibo og det endda i 2 forskellige udgaver. Udgaverne er af samme forfatter, nemlig Johan Krohn, men den ene er med en kvindelig oplæser: Julie Carlsen og den anden med en mandlig oplæser: Johannes Møllehave.

Et Juleeventyr

Et juleeventyr - a christmas carol

Et Juleeventyr er ikke en dansk klassiker, men det er dog en klassiker. Oprindeligt er den engelsk og skrevet af den kendte forfatter Charles Dickens. Originaltitlen er “A Christmas Carol” og bogen blev første gang udgivet i 1843, og har siden da vundet mere og mere popularitet verden over.

Julehistorien handler om en bitter gammel mand som elsker at tjen penge, men synes at julen er noget pjat. En aften få han af vide at han natten til juleaften den 24. december, vil få besøg af 3 ånder. De 3 ånder er fortidens, nutidens og fremtidens ånder og de får givet en ordentlig lærestreg. Du kan høre den som lydbog gratis hos Mofibo, både i en engelsk og dansk version.

24 fortællinger

24 fortællinger

I denne juleshitorie har forfatteren Bjarne Nielsen Brovst, samlet de 24 bedste julehistorier fra hans barndom i 50’erne og 60’erne. Som læser kommer du tilbage til julen som den var i gamle dage, og stemningen bliver lagt rigtig godt.

Det er en e-bog for voksne. Især voksne der selv er vokset op i 50’erne og 60’erne vil have stor glæde af denne e-bog, fordi den vil tage dig tilbage til julen som den var på den tid.

Letters from father christmas

Letters from father christmas

Mange tror fejlagtigt at det eneste J.R.R Tolkien har skrevet er Ringenes Herre, for det uden sammenligning er den største succes af Tolkien, men måske også en af verdens største successer. Tolkien har skrevet mange andre rigtig gode bøger, som er blevet udgivet både før og efter Ringenes Herre. Denne er en af dem.

Bogen er oprindeligt skrevet af Tolkien til hans egne børn, som en god fortælling ved juletid. Nu kan du selv læse Tolkien breve fra julemanden op for dine børn, eller i dette tilfælde blot sætte lydbogen på afspil.

Ovenstående er vores anbefalinger og blot et udpluk af det Mofibo har at byde på af julehistorier til børn og voksne.

Skriv en kommentar