Hvad er K-drama? – 10 gode Kdramaer

Måske har du hørt om K-pop der er en international betegnelse for den popmusik der er kommet fra Korea det seneste årti med stor popularitet i hele verdenen. K-drama ligger sig i forlængelse af dette begreb og er et samlet udtryk for den bølge af koreanske serier der har vundet frem verden over.

K-drama står for Koreansk drama. Korea har virkelig formået at sætte sig igennem internationalt indenfor både musik, film og senest serier. Det har udløst en række K-dramaer fra blandt andet Netflix, hvor både Squid Game og den nye koreanske serie All of us are dead, har sat nye rekorder for debutserier på streamingtjenesten.

Koreansk musik, film og serier er populært

Vi har set en række koreanske kunstnere, film og serier få enormt stor succes på internationalt plan. Det startede med deres musik, hvor de virkelig fik et gennembrug med Gangnam Style af kunstneren PSY tilbage i 2012. Derefter har de formået af skabe deres egen musikgenre, K-pop, som har fået stor succes internationalt med grupper som BTS, Blackpink, SEVENTEEN, ITZY og ENHYPEN der leder vejen.

Hele den internationale Koreanske succes kulminerede dog i 2020 da filmen Parasite var den første ikke engelsksprogede film nogensinde til at vinde en Oscar-statuette for bedste film, samt være nomineret i en række andre kategorier.

Herefter har markedet for film og serier fået øjenene op for de Koreanske talentfulde producere og ikke mindst manuskripter der ligger bag historierne. Det har især gjort sit indtog på Netflix hvor de har udgivet en række film og serier i K-drama genren med stor succes.

K-dramaer på Netflix

Netflix har været hurtige til at være forgængere og bringe endnu mere Koreansk indhold til den online streaming verden. Det har alle der elsker en god serie allerede taget godt imod, efter at først Squid Game satte seer rekord for mest streamede debutserie på Netflix, og efterfølgende slog All of Us Are Dead denne rekord.

Squid Game

Squid Game foregår i det moderne Korea med stor ulighed mellem rig og fattig. Man følger en gruppe af dem der er presset helt du på samfundets rand, men får en besynderlig mulighed for at vinde mange millioner kroner og komme ud af den krise de er i. Det eneste de skal gøre for at vinde, er at spille med i række klassiske koreanske børnelege.

Der viser sig dog hurtigt at alt ikke er så simpelt som det lyder, men de er blevet lokket i en situation om liv og død grundet deres egen desperate situation.

Det er en serie med et fedt twist og man ser det ikke komme, medmindre man allerede har hørt om den, hvilket er sjældent nu om dage. Det er på mange måder også en helt ny serie da både den Koreanske stil og historiens opbygning ikke er set før. Bestemt anbefalelsesværdig herfra.

All of Us Are Dead

All of Us Are Dead foregår på en koreansk skole hvor man følger en række elever og deres hverdagsliv på skolen. En række hændelse føre til at det normale skoleliv bliver afbrudt af en smitsom epidemi der sætter en blodigt præg på skolen og eleverne.

Det hele bunder ud i en fysiklærer der har en muteret mus i et bur i sit laboratorie som en elev opdager. Hun bliver bidt af musen og herfra udvikler epidemien dig kraftigt og former resten af historien.

Andre gode K-dramaer

Netflix er helt bestemt det bedste sted at finde K-dramaer i Danmark, det er her der er det største udvalg. Udover de to koreanske serier jeg har nævnt, som klart er blandt de mest populære, så kan du allerede nu hoppe med på nogle helt nye og upcoming koreanske serier på Netflix:

  • Hometown cha-cha-cha
  • It’s Okay, Not to Be Okay
  • Kingdom
  • Crash Landing on You
  • Stranger
  • Our Beloved Summer

Hvor kan man se Kdramas?

Desværre er det stadig meget begrænset hvor du kan finde Kdramas i Danmark. Det bedste sted at starte er som nævnt på Netflix der har et stort udvalg i K-drama genren, og de har også en række koreanske film.

Forhåbningen er at andre streamingtjenster så småt begynder at tage det til sig, og man kan håbe at en streamingtjenste som Viaplay der sidder på en stor del af det nordiske marked, kan se hvor popular Kdrama er blevet i Danmark og resten norden og derfor investere i at få et par af disse serier ombord, selvom deres fokus ganske naturligt er på dansk, svensk, norsk og finsk indhold.

HBO der i slutningen af 2021 lancerede HBO Max gjorde det også med en ambition om at udvide mængden af indhold på deres streamingtjeneste, hvilket vi allerede har set og kan håbe fortsætte med bandt andet koreansk indhold.

Skriv en kommentar