Magasiner til børn og unge

De 9 bedste magasiner til børn og unge

Magasiner og blade er meget populære blandt danskere i alle aldre. I denne artikel har vi samlet de bedste magasiner og blade til børn og unge. Alle magasinerne er tilgængelige digitalt på de to tjenester Flipp og Pling, som du kan prøve gratis uden binding.

Digitalt blad abonnement til børn og unge

Inden vi dykker ned i udvalget af blad og magasiner, vil jeg anbefale et digital blad abonnement hos en streamingtjeneste. Alle blade du læser om her kan også fås i fysisk format på abonnement, men det er meget nemmere i den digitale udgave, som du endda kan prøve gratis – uden binding.

Flipp er den digitale blad-abonnementstjeneste med klart flest blade til børn og unge. Du kan kan læse næsten ubegrænset mængder af disse blade:

 • Anders And & Co.
 • Anders And Classic
 • Anders And Junior
 • Barbie
 • Basserne
 • Disney Prinsesser
 • Jumbobøger
 • Olivia
 • Rasmus Klump
 • Wendy
 • Bamse
 • Bamse for de yngste
 • Bamse og sagoserier

Find et stort udvalg af digitale magasiner og blade til børn og unge hos Flipp. Prøv gratis i 14 dage uden binding.

Jeg har valgt at opdele artiklen i to dele, da nogle blade som udgangspunkt egner sig bedst til børn, og andre magasiner egner sig bedst til teenagere og unge mennesker. Bladende har som udgangspunkt en målgruppe og det er den jeg har lavet opdelingen efter.

De bedste blade til børn på abonnement

Herunder finder du de bedste blade til børn, som du kan abonnere på fysisk el. digitalt. Alle bladende henvender sig til en aldersgruppe af børn i spændet 4-12 år, altså inden de bliver teenagere og per definition – unge.

Anders And & Co. blad abonnement

Anders And blad til børn

Anders And er en af verdens ældste tegneserier. Anders And bladet blev udgivet første gang i år 1949 af forlaget Egmont (dengang Gutenberghus) og er siden da bare steget i popularitet. Mange samler på Anders And blade og målgruppen er derfor ikke blot børn, men også voksne der læst det siden de var små.

I bladet følger man Anders And og alle hans venner og familie. Det er sjove historier med masser af humor, der udover Anders And, har hovedpersoner som Joachim von And, Georg Gearløs, Andersine og Rip, Rap og Rup.

Bladet er let læseligt, men anbefales til børn i 7-12 års alderen. Det udkommer 1 gang om ugen og det er altid om torsdagen. Du kan læse det digitalt via tjenesten Flipp eller bestille et abonnement på det fysiske blad.


Jumbobog abonnement

Jumbobog til børn

Jombobogen er en efterkommer af alle de mange Disney blade om Anders And. Grundet bladenes store popularitet, blev det i 1968 besluttet at lave en Jumbobog der samlede en lang række historier fra Andeby i en bog. Jumbobogen er ligesom Anders And bladet blevet et stort samleobjekt for mange.

Jumbobøgerne består af historier fyldt med masser af action, eventyr og spænding, frem for humoren som er det vigtigste i bladene. Det er de samme kendte figurer der figurerer i Jumbobøgerne og deres personlighed er ikke ændret.

Jumbobøgerne er generelt lidt sværere læsning end Anders And bladende og anbefales til børn i 7-16 års alderen, men også voksne kan få stor glæde af at læse dem, da de er velskrevet. Du kan læse Jumbobøgerne digitalt via tjeneste Flipp.Olivia blad abonnement

Olivia magasin til børn og unge

Olivia er Danmarks mest læste blad blandt Tweens, børn i 8-12 års alderen. Det udkom i Danmark første gang i 2006 og i dag læser mere end 60.000 danske piger Olivia hver måned.

I Olivia bladet kan man læse om alt der rører sig indenfor musik, mode, kendte, kæledyr, opskrifter, gossip og meget andet. Redaktionen på Olivia gør meget ud af at få deres læsere indraget i produktionen af bladet. Derfor opfordres læserne til at indsende billeder af sig selv og deres liv og dermed får mange også muligheden for selv at blive model i bladet.

Bladet udkommer 1 gang om måneden dvs. 12 gange om året. Er du ikke sikker på om bladet er noget for dig eller din datter, kan du kvit og frit prøve det 30 dage gratis med Flipp, hvor man også får adgang til 45 andre magasiner og ugeblade.


Wendy blad abonnement

Wendy magasin til børn og unge

Wendy bladet er fra år 1995 og er dermed et af de første danske magasiner til børn. Det er et magasin om heste, for alle danske piger der er vilde med heste. Sidste år fejrede bladet 20 års jubilæum.

Som sagt er det et hestemagasin, hvilket betyder at alt i bladet handler om heste. I hvert blad er der en tegneseriehistorie om hestepigen Wendy og alle hendes heste. Udover det er der i hvert nummer masser af artikler og viden om heste og ridning, plakater, noveller, tests, quizzer og muligheden for at deltage i konkurrencer og vinde flotte præmier.

Hestebladet Wendy udkommer en gang om måneden og henvender sig primært til piger i alderen 7-12 år. Du kan prøve bladet gratis i 30 dage på Flipp sammen med andre magasiner til børn.


Anders And Junior

Anders And Junior blad til børn

Det originale Anders And blad har i mange generationer gjort det sjovt for børn at lære at læse. For at sætte endnu større fokus på børns læselyst og læsetræning, valgte Egmont også at lave en Junior udgave af Anders And bladet.

I Anders And Junior er læsning gjort endnu sjovere. De sjove historier om Anders And og Co. er blevet gjort kortere og mere læsevenlige for de mindste børn. Udover den øgede læsevenlighed i bladet, er der hver måned mange sjove opgaver med i bladet. Det er et rigtig godt blad til børn der lige er begyndt at læse.

Dette Anders And Junior blad til de mindste børn udkommer kun 1 gang om måneden. Du kan prøve det gratis hos Flipp sammen med mange andre magasiner til børn.


Barbie

Barbie magasin til børn

Barbie-dukken er et af de mest populære stykker legetøj i hele verden blandt piger. Et der tilhørende magasin udelukkende om Barbie var næsten uundgåeligt. Bladet har eksisteret i Danmark siden år 1995.

Bladet udkommer hver 4. uge og indeholder alt fra fotoserier om Barbie og Ken til inspirationsider til leg med Barbie legetøj. Formålet med bladet er at stimulere børn fantasi når de leger og give børn lyst til at læse.

Bladet er primært forbeholdt piger i alderen 4-7 år. Det betyder at man ikke behøver at kunne læse for at følge med i bladet og de mange illustrationer gør det interessant for de mindste. Blandet kan fås digitalt til iPad og smartphone hos tjenesten Flipp, som du kan prøve gratis i 30 dage.


Magasiner til unge på abonnement

Herunder anbefaler vi de bedste magasiner og blade til teenagere og unge i alderen 13-18 år ca. Disse blade er lidt sværere at forstå og har en anden humor el. tager helt andre problemstillinger og dilemmaer op, hvorfor de henvender sig til et lidt ældre publikum.

Basserne

Basserne blad til børn og unge

Basserne er god tegneseriehumor og selve bladet går også under sloganet – “Humor er det bedste forsvar”. Serien udkom i 1950 hvor den foregik på et universitet, men da seriens hovedperson 2 år senere blev indkaldt til militærtjeneste har den foregået på militærakademiet siden da. Det første danske eksemplar udkom først i 1972.

Basserne har været en af de mest populære avis-striber i mange år og er det stadig. I bladet er der samlet meget mere humor og Basserne har mere frit spil. Man følger deres hverdag på militærakademiet, der er præget af humoristiske begivenheder.

Dette blad anbefales til unge mennesker fra 15 år og opefter. Det er lidt sværere at læse og humoren i bladet er mere voksen end i fx Anders And bladet. Du kan prøve bladet gratis på Flipp i 30 dage.

Vi Unge blad abonnement

Vi Unge magasin til unge

Vi Unge er Danmarks mest læste magasin til piger. Vi Unge har altid fingeren på pulsen og er drevet unge piger der ved hvad der er interessant for unge piger, fordi de selv er det.

Vi unge skriver om alt hvad der rører sig indenfor kærlighed, gossip, mode, skønhed og livsstil. Det er det bedste danske magasin til unge piger. Du kan prøve  at læse Vi Unge gratis på din tablet eller smartphone med Pling.


Vi Unge Teen Life

Vi Unge Teen Life magasin til teenagere

Teen Life er en udgave af Vi Unge der henvender sig specielt til du unge teenagere. Bladet kommer omkring mange af de samme emner som det originale Vi Unge magasin, men beskæftiger sig med en yngre målgruppe.

Du kan læse om gossip og mode og finde ud af hvor du køber billigt og moderigtigt tøj på nettet. Bladet kan prøves gratis hos Pling, sammen med en lang række andre magasiner til unge.


Jeg håber at du blandt de ovenstående magasiner til børn og unge kan finde et magasin som passer til dine/dit barns behov. Du kan finde meget mere info om magasiner online her, men er også velkommen til at spørge om hjælp i kommentarfeltet herunder.

Skriv en kommentar