Magasiner og blade er meget populære blandet danskere i alle aldre. I denne artikel har vi samlet de bedste artikler til børn og unge. Alle magasinerne er tilgængelige digitalt på de to tjenester Flipp og Pling, som du kan prøve gratis i 30 dage uden binding.

Anders And

Anders And blad til børnAnders And er en af verdens ældste tegneserier. Anders And bladet blev udgivet første gang i år 1949 af forlaget Egmont (dengang Gutenberghus) og er siden da bare steget i popularitet. Mange samler på Anders And blade og målgruppen er derfor ikke blot børn, men også voksne der læst det siden de var små.

I bladet følger man Anders And og alle hans venner og familie. Det er sjove historier med masser af humor, der udover Anders And, har hovedpersoner som Joachim von And, Georg Gearløs, Andersine og Rip, Rap og Rup.

Bladet er let læseligt, men anbefales til børn i 7-12 års alderen. Det udkommer 1 gang om ugen og det er altid om torsdagen. Du kan læse det digitalt via tjenesten Flipp eller bestille et abonnement på det fysiske blad.

Prøv e-blad gratis med Flipp

Jumbobog

Jumbobog til børnJombobogen er en efterkommer af alle de mange Disney blade om Anders And. Grundet bladenes store popularitet, blev det i 1968 besluttet at lave en Jumbobog der samlede en lang række historier fra Andeby i en bog. Jumbobogen er ligesom Anders And bladet blevet et stort samleobjekt for mange.

Jumbobøgerne består af historier fyldt med masser af action, eventyr og spænding, frem for humoren som er det vigtigste i bladene. Det er de samme kendte figurer der figurerer i Jumbobøgerne og deres personlighed er ikke ændret.

Jumbobøgerne er generelt lidt sværere læsning end Anders And bladende og anbefales til børn i 7-16 års alderen, men også voksne kan få stor glæde af at læse dem, da de er velskrevet. Du kan læse Jumbobøgerne digitalt via tjeneste Flipp.

Prøv Jumbobogen gratis med Flipp

Basserne

Basserne blad til børn og ungeBasserne er god tegneseriehumor og selve bladet går også under sloganet – “Humor er det bedste forsvar”. Serien udkom i 1950 hvor den foregik på et universitet, men da seriens hovedperson 2 år senere blev indkaldt til militærtjeneste har den foregået på militærakademiet siden da. Det første danske eksemplar udkom først i 1972.

Basserne har været en af de mest populære avis-striber i mange år og er det stadig. I bladet er der samlet meget mere humor og Basserne har mere frit spil. Man følger deres hverdag på militærakademiet, der er præget af humoristiske begivenheder.

Dette blad anbefales til unge mennesker fra 15 år og opefter. Det er lidt sværere at læse og humoren i bladet er mere voksen end i fx Anders And bladet. Du kan prøve bladet gratis på Flipp i 30 dage.

Prøv Basserne gratis med Flipp

Olivia

Olivia magasin til børn og ungeOlivia er Danmarks mest læste blad blandt Tweens, børn i 8-12 års alderen. Det udkom i Danmark første gang i 2006 og i dag læser mere end 60.000 danske piger Olivia hver måned.

I Olivia bladet kan man læse om alt der rører sig indenfor musik, mode, kendte, kæledyr, opskrifter, gossip og meget andet. Redaktionen på Olivia gør meget ud af at få deres læsere indraget i produktionen af bladet. Derfor opfordres læserne til at indsende billeder af sig selv og deres liv og dermed får mange også muligheden for selv at blive model i bladet.

Bladet udkommer 1 gang om måneden dvs. 12 gange om året. Er du ikke sikker på om bladet er noget for dig eller din datter, kan du kvit og frit prøve det 30 dage gratis med Flipp, hvor man også får adgang til 45 andre magasiner og ugeblade.

Prøv Olivia gratis med Flipp

Wendy

Wendy magasin til børn og ungeWendy bladet er fra år 1995 og er dermed et af de første danske magasiner til børn. Det er et magasin om heste, for alle danske piger der er vilde med heste. Sidste år fejrede bladet 20 års jubilæum.

Som sagt er det et hestemagasin, hvilket betyder at alt i bladet handler om heste. I hvert blad er der en tegneseriehistorie om hestepigen Wendy og alle hendes heste. Udover det er der i hvert nummer masser af artikler og viden om heste og ridning, plakater, noveller, tests, quizzer og muligheden for at deltage i konkurrencer og vinde flotte præmier.

Hestebladet Wendy udkommer en gang om måneden og henvender sig primært til piger i alderen 7-12 år. Du kan prøve bladet gratis i 30 dage på Flipp sammen med andre magasiner til børn.

Prøv Wendy gratis med Flipp

Anders And Junior

Anders And Junior blad til børnDet originale Anders And blad har i mange generationer gjort det sjovt for børn at lære at læse. For at sætte endnu større fokus på børns læselyst og læsetræning, valgte Egmont også at lave en Junior udgave af Anders And bladet.

I Anders And Junior er læsning gjort endnu sjovere. De sjove historier om Anders And og Co. er blevet gjort kortere og mere læsevenlige for de mindste børn. Udover den øgede læsevenlighed i bladet, er der hver måned mange sjove opgaver med i bladet. Det er et rigtig godt blad til børn der lige er begyndt at læse.

Dette Anders And Junior blad til de mindste børn udkommer kun 1 gang om måneden. Du kan prøve det gratis hos Flipp sammen med mange andre magasiner til børn.

Prøv Anders And Junior gratis hos Flipp

Barbie

Barbie magasin til børnBarbie-dukken er et af de mest populære stykker legetøj i hele verden blandt piger. Et der tilhørende magasin udelukkende om Barbie var næsten uundgåeligt. Bladet har eksisteret i Danmark siden år 1995.

Bladet udkommer hver 4. uge og indeholder alt fra fotoserier om Barbie og Ken til inspirationsider til leg med Barbie legetøj. Formålet med bladet er at stimulere børn fantasi når de leger og give børn lyst til at læse.

Bladet er primært forbeholdt piger i alderen 4-7 år. Det betyder at man ikke behøver at kunne læse for at følge med i bladet og de mange illustrationer gør det interessant for de mindste. Blandet kan fås digitalt til iPad og smartphone hos tjenesten Flipp, som du kan prøve gratis i 30 dage.

Prøv Barbie gratis hos Flipp

Vi Unge

Vi Unge magasin til ungeVi Unge er Danmarks mest læste magasin til piger. Vi Unge har altid fingeren på pulsen og er drevet unge piger der ved hvad der er interessant for unge piger, fordi de selv er det.

Vi unge skriver om alt hvad der rører sig indenfor kærlighed, gossip, mode, skønhed og livsstil. Det er det bedste danske magasin til unge piger. Du kan prøve  at læse Vi Unge gratis på din tablet eller smartphone med Pling.

Prøv Vi Unge gratis hos Pling

Vi Unge Teen Life

Vi Unge Teen Life magasin til teenagereTeen Life er en udgave af Vi Unge der henvender sig specielt til du unge teenagere. Bladet kommer omkring mange af de samme emner som det originale Vi Unge magasin, men beskæftiger sig med en yngre målgruppe.

Du kan læse om gossip og mode og finde ud af hvor du køber billigt og moderigtigt tøj på nettet. Bladet kan prøves gratis hos Pling, sammen med en lang række andre magasiner til unge.

Prøv Teen Life gratis hos Pling

Jeg håber at du blandt de ovenstående magasiner til børn og unge kan finde et magasin som passer til dine behov. Hvis du har spørgsmål