Stream Oscar vindende film

Stream Oscar vindende film fra 2015

Så er det ved at være den tid på året, som de fleste at os filmelskere ser frem til.

Nemlig Oscar 2016. På søndag går det løs. Og det er her vi bl.a. skal se om Leonardo DiCaprio får sin første Oscar-statuette, om Alejandro Gonzáles Iñárritu bliver den første i historien som vinder ‘Bedste film’ og ‘Bedste instruktør’ to år i træk og meget andet.

Men kan du ikke vente helt til på søndag – hvad så med at varme op med en af sidste års vindere? Vi har nemlig her samlet alle sidste års vindere, og hvor du kan streame dem henne. De fleste af dem kan du streame hos Viaplay. Har du ikke en Viaplay profil, så kan du gratis prøve det her i 14 dage.

1. Birdman

Birdman

Vinder af: Bedste filmbedste manuskript, bedste instruktør og bedste fotografering

Identitetskriser kan ske for selv de ældste mennesker – i Birdman udfolder historien sig lidt anderledes. At finde sig selv, efter at være blevet identificeret som ”ham der skrev Birdman” viser sig at være svært for filmens hovedrolle – Riggan Thomson. Filmen tager udgangspunkt i Thomsons liv og følger ham i årene efter hans genistreg.

Thomson ønsker at gøre sig selv til en rigtig artist og tager derfor udgangspunkt i teaterverdenen, hvor han prøver at slå sig igennem. Thomson får godt selskab i hans forsøg på at stable et Broadwaystykke på benene, men alligevel er der elementer, der viser sig at smuldre imellem fingrene.

[button color=”red” size=”normal” alignment=”center” openin=”newwindow” url=”https://track.adtraction.com/t/t?a=1531118376&as=1142433465&t=2&tk=1&epi=oscar”]Se filmen på Viaplay[/button]


2. Whiplash

Whiplash

Vinder af: Bedste klipning, bedste lydmiks og bedste mandlige birolle

Den talentfulde skuespiller Miles Teller gør et godt stykke arbejde i rollen som Andrew Neyman – den dygtige trommeslager, der er blevet optaget på et musikkonservatorium i USA. Andrew Neyman bliver undervist af den bedste underviser på skolen, men at blive undervist af ham kan koste dyrt, da underviseren ikke er bange for at bruge fysisk vold.

Den unge dygtige jazz-trommeslager ønsker at gøre alt for at komme til tops, og derfor må man klare en del. Den strenge lærer og den dygtige jazz-trommeslager former et venskab – et venskab man aldrig har set før. Whiplash er en film om venskab, stjernenykker og fed musik – en fed film, særligt for alle musikentusiaster.

[button color=”red” size=”normal” alignment=”center” rel=”nofollow” openin=”newwindow” url=”https://track.adtraction.com/t/t?a=1531118376&as=1142433465&t=2&tk=1&epi=oscar”]Se filmen på Viaplay[/button]


3. The Grand Budapest Hotel

The Grand Budapest hotel

Vinder afBedste produktionsdesign, bedste kostumedesign, bedste make-up og bedste originale filmmusik

I det fiktive land Zubrowka finder man Gustave H, som er en portner, der arbejder ved The Grand Budapest Hotel. Filmen følger Gustave og livet på hotellet i en tid imellem store verdenskrige. Et sted hvor tiden står stille er på The Grand Budapest Hotel – her holder man fast i alle fine former og traditioner.

Filmen har et farverigt spekter af kostumer og settings, der er med til at sætte scenen for store tragedier og drama på hotellet. Blandt et af de herlige dramaer, der udspiller sig på hotellet, finder man tyveriet af det store renæssancemaleri – et tyveri, der får mærkelig meget opmærksomhed i en tid, hvor man mærker krigen puste koldt i nakken.

[button color=”red” size=”normal” alignment=”center” openin=”newwindow” url=”https://track.adtraction.com/t/t?a=1531118376&as=1142433465&t=2&tk=1&epi=oscar”]Kan lejes hos Blockbuster[/button]


4. Selma

Selma

Vinder af: Bedste originale sang

I tiden omkring 1965 sker mange skelsættende episoder i verdenshistorien – men én af de største er den karakteristiske march arrangeret af Martin Luther King, der udspillede sig fra Selma til Montgomery. Den kendte march fik betydning fordi den skulle sikre lige muligheder for at stemme.

Filmen kulminerer ved at vinde en markant historisk sejr, nemlig det faktum at Præsident Johnson underskriver ”The Voting Rights Act” og dermed gør marchen fra Selma til Montgomery til en reel gamechanger. Selma tager udgangspunkt i Martin Luther Kings liv og kamp om borgernes rettigheder – en kamp, der har været skelsættende for kvinder og afro-amerikaneres liv.

[button color=”red” size=”normal” alignment=”center” openin=”newwindow” url=”http://blockbuster.dk/selma”]Kan lejes hos Blockbuster[/button]


5. Teorien om alting

Teorien om alting

Vinder afBedste mandlige hovedrolle

Teorien om alting er en fantastisk historie, der er baseret på virkeligheden, da den handler om videnskabsmanden Stephen Hawkings liv. Hawkings liv har haft sit omdrejningspunkt omkring fysikkens verden, og han har udrettet teorier om kosmos og kvante-tyngdekraft, som også i filmen præsenteres som noget af et mesterstykke.

Ikke mange forventede noget af Stephen Hawking, hvis historie starter tilbage i 1960erne, hvor han forelsker sig i Jane Wilde. Sammen kommer de to og deres forhold til at blive sat på prøve, da de oplever både sygdom og mørke perioder – en udfordring, der for nogen måske ville syne uoverkommelig.

[button color=”red” size=”normal” alignment=”center” openin=”newwindow” url=”http://blockbuster.dk/teorien-om-alting”]Kan lejes hos Blockbuster[/button]


6. Boyhood

Boyhood

Vinder af: Bedste kvindelige birolle

Filmen om den lille dreng Mason tager os på en 12 år lang rejse, der bogstaveligt talt udspiller sig på skærmen. Filminstruktøren har arbejdet på filmen i over 12 år og har kreeret en film om en dreng, der skal gå fra at være dreng til at vokse op og blive mand. Filmen Boyhood er en film om det at vokse op – og hvilke udfordringer og skønne stunder det også kan medføre.

Filmen kan ses som et nostalgisk tilbageblik, som alle kan få et indblik i – en historie om en dreng, der pludselig bliver voksen. Filmen viser de vigtige situationer i livet og fremstiller dem på en uskyldig og naiv måde, som tillader én at lade sig rive med.

[button color=”red” size=”normal” alignment=”center” openin=”newwindow” url=”http://blockbuster.dk/boyhood”]Kan lejes hos Blockbuster[/button]


7. Ida

Ida

Vinder af: Bedste ikke-engelsksprogede film

En film om den uskyldige Ida, der ønsker at leve et liv som nonne, finder efter mange år ud af, at hun har lyst til at opsøge sin familie uden for klosteret. Ida forsøger gang på gang at opsøge familiemedlemmet Wanda, men først da hun fysisk står foran døren, kan hun træde ind i en verden, der er helt anderledes, end den hun allerede kender.

Ida lever under 2. Verdenskrig, hvor hun dog kæmper med andre svære realiteter – hun finder både sin spirende seksualitet og sin resterende familie, selvom hun i virkeligheden er efterfulgt som jøde. Den smukke polske film er optaget i sort-hvid og giver et perfekt indblik i, hvordan det var at leve som ung under krigen.

[button color=”red” size=”normal” alignment=”center” openin=”newwindow” url=”http://blockbuster.dk/ida”]Kan lejes hos Blockbuster[/button]


8. The Imitation Game

The Imitation Game

Vinder afBedste adapterede manuskript

Alan Turing er et matematisk geni, der lever under 2. Verdenskrig. Turing udvikler i fællesskab med gode venner en særlig dekoder, der skal løse den nazistiske kode Enigma. The Imitation Game følger altså Turings liv i forsøget på at gøre en forskel, selvom det ikke er altid, at andre mennesker stoler på de idéer han har.

Privat er Turing homoseksuel og forsøger at holde det skjult – også for hans formodede kærlighed Joan Clarke. Turings homoseksualitet forsøges efter krigen at blive behandlet, selvom Turing indser at hans store kærlighed altid vil være hans dekoder.

[button color=”red” size=”normal” alignment=”center” openin=”newwindow” url=”https://track.adtraction.com/t/t?a=1531118376&as=1142433465&t=2&tk=1&epi=oscar”]Se filmen på Viaplay[/button]


9. Big Hero 6

Big Hero 6

Vinder af: Big Hero 6

Den animerede film om den store snemands-lignende figur er en film omkring et særligt venskab mellem denne snemands-lignende figur, der hedder Baymax og robotgeniet Hiro Hamada, som elsker at nørkle med robotter. Robotten Baymax har Hiro Hamada overtaget efter hans storebror, men skal vise sig at være hans nye bedste ven, der redder ham fra lidt af hvert.

Sammen skal Hiro og Baymax forsøge at redde den by, de bor i, fordi faretruende elementer venter forude.Filmen er en sjov Disneyfilm, der kan få både børn og voksne til at trække på smilebåndet – og selve filmen handler i store træk bare om det, at familie er meget større end som så.

[button color=”red” size=”normal” alignment=”center” rel=”nofollow” openin=”newwindow” url=”http://blockbuster.dk/big-hero-6″]Kan lejes hos Blockbuster[/button]


10. CitizenFour

Citizenfour

Vinder af: Bedste dokumentarfilm

CitizenFour er en dokumentarfilm (husk desuden at se vores liste over 10 gode dokumentarfilm), der handler om den famøse whistleblower Edward Snowden, som har sendt mails til Laura Poitras med et dæknavn som ”CitizenFour”. Mailsene fra Snowden skulle vise sig at indeholde ulovlige overvågningsvideoer, der skulle vise sig at komme fra det amerikanske NSA, som da skulle stå i forbindelse med andre agenturer i hele verden.

Filmen CitizenFour går bagom hele spion-hændelsen og følger blandt andet Laura Poitras, da hun og hendes crew tager til Hong Kong for at møde Snowden for første gang.

[button color=”red” size=”normal” alignment=”center” openin=”newwindow” url=”http://documentaryheaven.com/citizenfour/”]Se filmen på DocumentaryHeaven[/button]


11. Jeg er stadig Alice

Jeg er stadig Alice

Vinder afBedste kvindelige hovedrolle

Jeg er stadig Alice er en smuk film, der handler om Alice Howland, der er underviser i lingvistik på universitetet. Alice har både mand og børn og levet et lykkeligt liv, der skal vise sig at smuldre i hænderne på hende selv, lidt efter lidt. Alice opdager under forelæsningerne, at der er mere og mere, hun ikke kan huske, og det går hende utroligt på.

De små irritationsmomenter skal vise sig at være glimt af Alzheimers, der efterhånden får bedre og bedre fat – og både mand og børn har det vanskeligt med situationen. Filmen Jeg er stadig Alice er en stærk og rørende film, der sætter filmen i relation med alle seere, da man efter at have set filmen går derfra med håb om aldrig at få Alzheimers.

[button color=”red” size=”normal” alignment=”center” rel=”nofollow” openin=”newwindow” url=”https://track.adtraction.com/t/t?a=1531118376&as=1142433465&t=2&tk=1&epi=oscar”]Kan lejes hos Viaplay[/button]


12. Interstellar

Interstellar

Vinder af: Bedste visuelle effekter

Planeten Jorden står over for mangel på mange ting, da der er ændringer i klimaet. Menneskeheden står over for dets uddøen, og derfor indser man, at man må gøre noget. En gruppe af efterforskere bestemmer sig for at rejse ud i rummet og åbne muligheden for at mennesket kan overleve – måske bare under andre forhold.

Efterforskerne skal rejse ud med mål om at finde muligheder for mennesket, noget der kan være en svær og følelsesladet opgave. Mange må vælge imellem menneskelige relationer og det større mål for mennesket. Filmen, der er en science fiction-film, er instrueret af den roste instruktør Christopher Nolan, som også har stået bag film som Inception og The Dark Knight.

[button color=”red” size=”normal” alignment=”center” openin=”newwindow” url=”http://www.netflix.com/”]Se filmen på Netflix[/button]


13. American Sniper

American Sniper

Vinder af: Bedste lydredigering

American Sniper er en film, der omhandler den amerikanske, skarpe og præcise SEAL soldat, der skal kæmpe sin kamp i Irak, hvor han aldrig må efterlade nogen. I kampen om at bekæmpe terrorismen erfarer hovedpersonen Chris Kyle, at han på trods af mange løfter må efterlade nogen – nemlig familien. Efter at være blevet gift drager Kyle ud for at kæmpe for sit fædreland, og da han vender tilbage, finder han ud af, at intet er som det plejer.

Familien og børnene har ændret sig – og det har Kyle også. Hovedpersonen, der efter krigen vender hjem, er en præget mand, der ikke kan leve med krig på hjernen. Efter krigen finder Kyle ud af, at det moderne liv byder på udfordringer, der pludselig ikke kan håndteres med det, han har i baggagen.

[button color=”red” size=”normal” alignment=”center” openin=”newwindow” url=”http://www.netflix.com/”]Se filmen på Netflix[/button]

Skriv en kommentar