Squid Game – Handling og anmeldelse af Netflix serien

Den nyeste succes fra Netflix hedder Squid Game og den er allerede ved at være en af de største serie-successer fra Netflix nogensinde. Ikke nok med det så er det en koreansk serie, som normalt er dem vi ser flest af i Danmark el. verden, men Netflix har formået at skabe og vise en lang række succesfulde ikke engelsk-sprogede serier – og Squid Game, den er noget for sig selv.

Squid Game handling

I korte træk handler serien om 456 mennesker der bliver inviteret til et spil hvor de kan vinde mange penge ved at spille med i og vinde klassiske børnelege. Fælles for de 256 mennesker er at de alle er dybt forgældet og alle er afhængige af at vinde præmiesummen på op til 45,6 milliarder won (koreansk valuta) svarende til knap 247 millioner danske kroner.

Den eneste lille uforudsete ting for alle spillerne er at de elimineres hvis ikke det lykkes dem at vinde i de i alt 6 koreanske børnelege.

Allerede fra start af er det klart at vi følger nogle af deltagerne tættere end andre, men deres situation er den samme og det er det man skal udlede af de dybere fortællinger. De er alle dybt forgældet både i banksystemet og hos lånehajer, og bliver allerede jagtet i den “virkelige verden”, hvorfor de også vælge at tage chancen med dette spil.

Virker Squid Game som noget for dig, så kan jeg også anbefale den nyeste koreanske serie fra Netflix – All of Us Are Dead. Den har allerede slået de rekorder Squid Game har sat for en debutserie på Netflix.

Anmeldelse af Squid Game

Jeg blev selv nysgerrig på Squid Game da jeg læste at den allerede nu er tæt på at blive en af de mest sete serier på Netflix nogensinde. Derfor gik jeg igang med at se den, selvom jeg ellers ikke har kastet mig over nogle af de andre koreanske serier endnu. Efter at have set første afsnit var jeg fanget!

Selvom der kun er 6 børnelege der skal spilles er der 10 episoder i serien, og jeg frugtede derfor at man skulle vente for lang tid på at komme igang. Heldigvis bliver man allerede introduceret til den første leg i første afsnit og får rundet hele handlingen af.

Legene er klimaks i serien, men det er opbygningen til hver leg der er den bedste. Ventetiden fra en lag er slut til den næste skal begynde, og hvad der udspiller sig mellem alle spillerne i dette tidsrum.

Børnelegene foregår også på det her mystiske sted, man ikke ved hvor er, og bliver håndteret af ligeså mystiske individer klædt i røde uniformer med sorte masker der har enten en cirkel, trekant el. firkant på sig. Den mystik er mindst ligeså spændende er følge, for hvem er det der står bag de her mystiske lege og hvor kommer pengene fra?

Konklusion på anmeldelse

Skuespillet er super godt i denne serie og her kan der bestemt ikke trækkes ned. Den er meget markaber og det er en gyserserie, så det skal man kunne lide. Markaberheden bliver ikke mildere som serien skrider frem, nærmere tvært imod. Det er derfor ikke en serie for alle!

Det der til gengæld er noget af det bedste set fra mit synspunkt, er de små historier der er imellem spillene. Vi følger en udvalgt skare af personer, som vi lære bedre og bedre at kende og hver gang der ikke er et spil igang for vi én bid historier mere fra dem alle. Dette er i takt med vi også følgere den spændene udvikling spillerne imellem.

Det bedste i serien er dog mystikken om hele stedet hvor spillene foregår, samt mændene med masker og hvem der er bag dem og hvorfor de er det?

SPOILER ALERT!!! Herunder kommer jeg til at afsløre lidt fra hver episode.

Squid Game – episode 1

Det er svært at huske alle navnene fra serien, da de er koreanske og jeg aldrig har hørt dem før. Men hovedkarakteren hedder Gi-Hun og han er den første vi møder i afsnit 1. Man starter med at få hans fortælling, der munde ud i at han har er ludoman og har tabt millioner på hestevæddeløb.

Da alt ser mest håbløst ud møder han en tilfældig mand på en togstation der tilbyder ham at vinde 100.000 won i en simpel børneleg. Da han endelig vinder bliver han inviteret til at spille flere af den type lege mod større præmiesum, og han inviliger i det.

Første episode er bestem ikke den bedste, men den fanger dig hvis du er til gys

Squid Game medvirkende

Der er mange mange ukendte medvirkende i Squid Game og det er ikke så overraskende på grund af at det er en Koreansk serie med Koreanske skuespillere. Herunder finder du en liste over de mest fremtrædende medvirkende Koreanske skuespillere i Squid Game:

  • Lee Jung-jae – Hovedrolleindehaveren Seong Gi-hun
  • Park Hae-soo – Gi-huns gode barndomsven Cho Sang-woo
  • Wi Ha-Joon – Politimanden Hwang Jun-ho
  • Hoyeon – Pigen Kan Sae-byeok der er flygtning fra Nordkorea
  • Oh Yeong-su – Den gamle mand Oh Il-nam
  • Heo Sung-tae – Gangsteren Jang Deok-su

Når du begynder at se flere koreanske serier vil du uden tvivl opleve gengangere fra Squid Game og andre serier og film fra Korea. Du kan altid gå tilbage hertil og tjekke om ikke det er den samme skuespiller du ser i den nye Koreanske serie.

Kommer der en sæson 2 af Squid Game?

Ja der kommer en sæson 2 af Squid Game, det blev bekræftet i januar 2021 af Netflix’ direktør. I samme interview luftede han også langt større planer for hele Squid Game universet der højst sandsynlig kommer til at bestå af spil, live events, merchandise og meget mere, alt dette er blot en indikation på at vi får Squid Game at se igen og måske endda med forhåbninger om en sæson 3 og 4 også.

Den første sæson af Squid Game slutter også med noget af en oplagt mulighed for at lave en sæson 2, da vi ser Gi-hun i lufthavnen på vej til USA, men han vælger at afbryde rejsen for at deltage i endnu en omgang af Squid Game. Det er derfor ikke overraskende at vi nu sidder at venter på en sæson 2 af Squid Game.

Hvornår kommer Squid Game sæson 2?

Der er endnu ingen dato på en præmiere for sæson 2 af Squid Game, men store internationale medier estimere at vi højst sandsynlig kommer ind i 2023, måske 2024 før sæson 2 får præmiere på Netflix.

Den første sæson blev annonceret i 2019 og først 2 år efter var der præmiere på den, hvorfor det ikke er usandsynligt at det første er i 2023-2024 vi før en ny sæson at se.

Skriv en kommentar