Streaming-ordbogen

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.12.1″ hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content” custom_padding=”0px||||false|false” sticky_enabled=”0″][et_pb_row _builder_version=”4.12.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” column_structure=”3_4,1_4″ theme_builder_area=”post_content” width=”100%” sticky_enabled=”0″][et_pb_column type=”3_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_text _builder_version=”4.12.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content” sticky_enabled=”0″]

Streaming har i den grad overtaget underholdningsbranchen og med streamingtjenester er der kommet en masse nye udtryk, som du helt sikkert vil støde på, men som du måske ikke ved hvad betyder. Derfor har vi lavet en lille streaming-ordbog, der hjælper dig med at forstå hvad der bliver talt om når der snakkes om streaming af film og serier.

Ordbogens begreber er listet i alfabetisk rækkefølge.

4K

Te

Apple TV

Apple TV er en enhed lavet af Apple. Du kan koble den til dit TV og internet og få adgang til en masse apps direkte på dit TV. Det er især video streaming apps der bruges sammen med Apple TV, da du kan streame direkte fra Netflix, Viaplay, HBO Max mf. fra dit Apple TV.

Apple TV er ligesom Chromecast og Smart TV en enhed der er lavet for at imødekomme den store tilknytning til streamingtjenester, der gør at man ikke længere bruger sit TV el. sin TV-pakke på samme måde mere.

Binge-watching

Et af de mest brugte begreber når det kommer til streaming, er binge-watching eller at binge. Det betyder at man ser en hel serie i streg, uden at holde pause og vente på at næste afsnit kommer.

Streamingtjenester har gjort dette muligt når de udgiver fulde sæsoner af serier på en gang, og dermed giver muligheden for at streame den uden pauser og uden at vente. De fleste serier bliver binget i dag.

Chromecast

En Chromecast er et device der kan tilsluttes dit internet og dit fjernsyn. På den måde giver det dig mulighed for at caste (kaste/overføre) den film, serie, TV-kanal du vil se direkte til fjernsynet fra din smartphone, tablet el. computer.

En Chromecast er et alternativ til et Apple TV el. et Smart TV. Det er Google der står bag Chromecast.

Forældrekontrol

Forældrekontrol er noget du kan slå til på din enhed og i nogle apps er det også muligt. Det bruges når du som forælder gerne vil være i stand til at styre hvad dit barn kan bruge din enhed (smartphone el. tablet) til, også når du ikke er i nærheden.

Når forældrekontrol er aktiveret vil

Gratis prøveperiode

Dette begreb siger lidt sig selv, men er alligevel med til at skabe mange spørgsmål i forbindelse med et streaming abonnement.

Det er sådan at langt de fleste streamingtjenester tilbyder en gratis prøveperiode på alt fra 7 dage til 2 måneder. Selvom det er en gratis prøveperiode skal du alligevel oplyse dine betalingsoplysninger, da abonnementet vil fortsætte automatisk til normalpris efter prøveperioden.

Prøveperioden hos en streamingtjeneste er som regel uden binding, hvilket betyder at du ikke er forpligtet til at fortsætte med et betalt abonnement efter prøveperioden. Som nævnt skal du dog være opmærksom på at abonnementet fortsætte til normalpris efter prøveperioden, hvis du ikke opsiger dit streaming-abonnement.

HD

HD står for High Definition og er en betegnelse for video (f.eks. film og serier) der kan vises i høj opløsning. Alle streamingtjenester har i dag indhold der kan vises i HD.

Det er dog ikke alene streamingtjenestens ansvar at kunne afspille i HD, da det kræver en bedre internetforbindelse end video i lavere opløsning. Det meste internet kan i dag godt afspille i HD.

Netflix and chill

Et begreb el. slangord der opstod i forbindelse med dating. Netflix and chill blev et synonym for at invitere hjem til en romantisk aften under påstanden at se Netflix, men i virkeligheden var det for at få noget på den dumme. Med andre ord er det altså en krypteret måde at invitere til samleje.

Offline streaming

Offline streaming er en mulighed, selvom det ikke rigtig er streaming når det er offline, i stort set alle streaming apps. Det betyder at du har mulighed for at se, høre, læse indhold uanset om du har adgang til internettet eller ej.

Den måde det reelt foregå på er at du downloader udvalgt indhold ned på din enhed, hvorefter det vil være muligt at afspille indholdet uden internet. Det kræver dog internet at lave et download, og det kommer til at optage en del plads på din enhed.

PPV

PPV betyder Pay-Per-View, altså betal per visning. Det er et begreb der bruges indenfor streaming, når man skal købe adgang til et live event, ofte sportsbegivenheder. De fleste sportsbegivenheder kan ses live som en del af et abonnement, men eksempelvis UFC el. boksning kan i visse tilfælde kun streames som PPV.

Prequel

Prequel betyder . Det er ikke et nyt begreb i forbindelse med streaming, men det er blevet brugt i langt højere grad efter streamingtjenesterne er kommet til.

Sequel

Snigpremiere

Smart TV

SD

Spin-off

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_sidebar _builder_version=”4.12.1″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content” area=”et_pb_widget_area_1″ hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″ orientation=”right”][/et_pb_sidebar][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Skriv en kommentar