Viaplay eller Netflix

Viaplay eller Netflix – Hvad er bedst?

→ Hop direkte til konklusionen

De fleste af os kan godt lide at se film og serier lige når vi vil og har tid. Derfor er det oplagt at være abonnent på en streamingtjeneste som Viaplay eller Netflix, men hvilken en er bedst og hvilken skal du vælge? Det hjælper vi dig med at finde ud af her, hvor vi sammenligner udvalg, pris og brugervenlighed.

Udvalg

Det vigtigste og mest relevante at sammenligne de to streamingtjenester på er deres udvalg. Begge streamingstjenester har et stort udvalg af film og serier i mange forskellige kategorier og genrer.

For ikke bare at sammenligne tilfældigt udvalgte film, har jeg valgt at bruge IMDb’s (International Movie Database) ‘liste over mest populære film i 2014’ og fundet ud af hvor mange af de 50 film, som er tilgængelig på henholdsvis Viaplay og Netflix. Det samme har jeg gjort med serier, der har jeg bare brugt listen over mest populære TV-serier.

Film

 • Viaplay har 12 ud af de 50 film fra IMDb’s top feature films 2014
 • Netflix har 10 ud af de 50 film fra IMDb’s top feature films 2014

Viaplay har ikke blot flest film fra den udvalgte liste, men eftersom det er en dansk streamingtjeneste har de også et stort udvalg af danske filmsucceser. Et område som Netflix ikke er så stærke på.

Serier

 • Viaplay har 11 ud af de 50 serier fra IMDb’s mest populære TV-serier
 • Netflix har 26 ud af de 50 serier fra IMDb’s mest populære TV-serier

Her er det også vigtigt at have i mente, at Netflix har et stort udvalg af originalt indhold, som andre streamingtjenester ikke kan få adgang til. Omvendt har Viaplay et stort udpluk af nordiske serier og realityprogrammer, som Netflix ikke har.

Vinder: Netflix

Pris

Begge tjenester giver dig mulighed for at vælge mellem flere abonnementer. Skal vi sammenligne prisen på de 2 tjenester, må vi tage udgangpunkt i de abonnementer der minder mest om hinanden.

Viaplay udbyder 2 abonnementer. Det ene koster 89 kr./md. og giver adgang til hele deres arkiv af film og serier i HD kvalitet. Det andet abonnement giver også adgang til en lang række sportsevent for 269 kr./md. For begge abonnementer gælder det, at du kun kan se på 2 skærme ad gangen.

Netflix giver dig mulighed for at vælge mellem 3 abonnementer. Abonnementerne koster henholdvis 79 kr./md. (streaming på 1 skærm i SD kvalitet), 89 kr./md. (streaming på 2 skærme i HD kvalitet) og 119 kr./md. (streaming på 4 skærme i Ultra HD kvalitet).

De 2 abonnementer der minder mest om hindanden er dem til 89 kr./md. Altså er der ikke forskel på prisen i abonnementet. Det at Netflix tilbyder et billigere abonnement giver dem dog en lille fordel på prisen.

Vinder: Uafgjort

Brugervenlighed

Den vigtigste og mest afgørende faktor for sammenligningen er brugervenligheden af de 2 tjenesters platforme. Der er flere ting der er med til at udgøre den samlet vurdering af brugervenligheden. De ting jeg har valgt at se på er: enheder, interface, søgning og kategorier.

Enheder (tilgængelighed)

En vigtig del af brugevenlighed er hvor tilgængelig tjenesten er. Med andre ord hvilke enheder og skærme er det muligt at streaming indhold på. Både Viaplay og Netflix har applikationer til udvalgte enheder.

[column size=one_half position=first ]

Viaplay

 • Smart TV (Samsung, LG, Panasonic)
 • Apple TV
 • Chromecast
 • Playstation
 • XBOX
 • Android
 • iOS

[/column][column size=one_half position=last ]

Netflix

 • Smart TV (Samsung, LG, Panasonic, Phillips, Grundig, Sony, Toshiba)
 • Apple TV
 • Chromecast
 • Playstation
 • Wii
 • XBOX
 • Android
 • Windows
 • iOS

[/column]

Netflix har en lille fordel over Viaplay her, da Netflix er tilgængelig på flere enheder. Viaplay kan dog stadig streames på de vigtigste og mest populære enheder.

Vinder: Netflix

Interface

Selve interfacets funktionaliteter er vigtige for den samlede opfattelse af brugervenligheden. Vi har kigget både på deres interface i web og app.

[column size=one_half position=first ]

Viaplay web

Viaplay

Viaplay app

Viaplay app interface

[/column][column size=one_half position=last ]

Netflix web

Netflix brugervenlighed

Netflix app

Netflix app interface

[/column]

Der lidt forskel i brugerfladens design, men overordnet set er begge meget tjenester meget overskuelige. På forsiden får du en præsentation af de film og serier du senest har set, så du hurtigt kan fortsætte. Derunder er der en lang række anbefalinger af film og serier indenfor forskellige genre.

Vinder: Uafgjort

Søgning og kategorisering

Søgningen i Viaplay og Netflix er design mæssigt forskelligt fra hinanden, dog har de i sidste ende sammen funktion. Hos Viaplay kommer der en dropdown-liste når man begynder at skrive i søgefeltet. Hos Netflix sortere den resultaterne som du skriver og viser resultaterne som på forsiden. Dermed er der ikke den store forskel i outputtet af søgningen.

På Kategoriseringen er der dog en større forskel. Netflix har opdelt deres indhold i mange forskellige og specifikke kategorier, der gør deres søgefunktion endnu mere effektiv. Det betyder at når du søger efter film og serier Netflix ikke har, foreslår den automatisk lignende film og serier. Her halter Viaplay lidt efter med en knapt så intelligent søgefunktion.

Vinder: Netflix

Konklusion

Netflix er en lille vinder overall i denne sammenligning. Med deres flotte søgning og kategorisering, deres fantastiske udvalg af originalt indhold og muligheden for at vælge forskellige abonnementer. Viaplay er dog overlegne på dansk indhold af film og reality-tv, og så har de flere af de nyeste blockbusters.

I virkeligheden har begge tjenester så meget forskelligt indhold at byde på, så den mest afgørende faktor er, hvad du søger. Går du efter nye film og dansk indhold, så er det Viaplay du skal vælge. Er du mere til en god søgefunktion og kategorisering af indholdet, samt et stort udvalg af flot produceret originalt indhold, er det Netflix du skal vælge.

Nu er det op til dig hvilken streamingtjeneste du vil benytte dig af. Er du stadig i tvivl, så kan du altid vælge at prøve begge tjenester. Du kan nemlig prøve både Viaplay og Netflix gratis i 14 dage.

Prøv Viaplay gratis i 14 dage:

[button color=”green” size=”normal” alignment=”center” rel=”nofollow” openin=”samewindow” url=”https://track.adtraction.com/t/t?a=1531118376&as=1142433465&t=2&tk=1&epi=viaplay-netflix”]Prøv Viaplay gratis i 14 dage[/button]

Prøv Netflix gratis i 14 dage:

[button color=”green” size=”normal” alignment=”center” openin=”samewindow” url=”https://www.netflix.com/da/”]Prøv Netflix gratis i 14 dage[/button]

Har du spørgsmål, kommentarer eller lyst til at dele din oplevelse med Viaplay og Netflix, så smid en kommentar herunder.

Skriv en kommentar