HBO er oprindeligt en amerikansk TV kanal som igennem mange år har været med til at producere og levere de bedste amerikanske serier vi har set. En af de første større succeser var ’Sex and the City’ hvor man fulgte 4 kvinder i byen New York. Siden da har de lavet rigtig mange store succeser og valgte også at lancere en streamingtjeneste, som først kun var tilgængelig i USA. Vi har nu fået vores egen version i Skandinavien under navnet HBO Nordic, men den originale HBO streamingtjeneste hedder HBO Go.

1 måneds gratis HBO Nordic

Da HBO Nordic blev introduceret, tilbød de kun 14 dages gratis prøveperiode, men for at konkurrere med de andre streamingtjenester ændrede de det til 1 måneds gratis prøveperiode. Det betyder at du som ny kunde hos HBO Nordic kan nyde godt af alt deres indhold helt gratis i en måned. Det giver dig tid til at finde ud af om streamingtjenesten rent faktisk er noget for dig eller du skal vælge en anden streamingtjeneste.

Udover den gratis prøveperiode du kan få direkte hos HBO Nordic, så kan du få HBO Nordic som en del af dit mobilabonnement hos Telmore. Alt du skal gøre er at flytte til Telmore el. opgradere dit nuværende abonnement hos Telmore til et af deres Telmore Play abonnementer.

Streaming udvalg på HBO Nordic

HBO Nordic er hurtigt blevet kendt for at lave de bedste TV-serier og have det bedste online udvalg af TV-serier. Det skyldes ikke mindst deres kæmpesucceser som Game of Thrones, Sex and the City og True Detective, hvor blandt andet den oscarvindende skuespiller Mathew McConoughy havde den ene hovedrolle i sæson 1. Det er ikke nogen hemmelighed at man vælger HBO Nordic som streaming tjeneste hvis man vil se alle de bedste serier online. Men med det sagt har de også et udvalg af film, det er dog primært gamle klassiske amerikanske film, som ikke har den store værdi for et ungt publikum og det er også kun en bonus oveni alle de gode serier.

Er du mere ude efter gode film, vil jeg anbefale Viaplay. Du kan her læse mere om Viaplay (du kan endda prøve det gratis i 14 dage).

HBO Nordic interface og funktioner

HBO Nordic har en af de mest simple interfaces på streaming-markedet. Det er dejlig nemt og overskueligt at finde frem til det man søger, og forsiden er altid opdateret med de nyeste afsnit og serier. Finder man ikke det man leder efter på forsiden er der en lækker søgefunktion der viser billeder og navn på søgeresultater ligeså snart du begynder at indtaste.

Menuen giver dig mulighed for at finde tilbage til det indhold du har set for nylig, så du hurtigt kan komme videre med din serie. Du har mulighed for at tilføje afsnit eller serier til din huskeliste, hvis du ikke har tid til at se dem lige nu kan du hurtigt finde tilbage til dem senere ved hjælp af huskelisten.

HBO Nordic interface

Streaming-kvalitet og internethastighed

HBO Nordic tilbyder HD indhold på alle enheder og platforme. HBO ønsker at levere deres kunder den bedste streamingkvalitet, og deres licensaftaler med indholdspartnerene kræver også at de bruger den nyeste teknologi indenfor Digital Rights Management (DRM). Det indbefatter at de benytter sig af High-Bandwidth Digital Content Protection. Derfor kan du altid se dit indhold i HD-kvalitet. Der kan dog gå kvalitet tabt hvis man tilkobler en ekstern skærm til sin enhed, i det tilfælde vil kvaliteten falde til SD. Macbooks og Macminis skærmindgange er fx ikke HDCP kompatible.

Er du i tvivl om hvad SD og HD billedet kvalitet er, og hvor godt det er i forhold til andre kvaliteter? Så kan du læse indlægget ”Definition af billedekvalitet: SD, HD og Ultra HD”.

HBO produceret serier

På HBO Nordic kan du selvfølgelig finde alle de serier som HBO selv har produceret, udover det har de også udvalgt og købt rettighederne til enkelte andre serier, men det er klart deres egne serier der er bedst og grunden til at du skal vælge HBO Nordic som din streamingtjeneste. Nedenfor er der kort gennemgået alle HBO’s egne serier og hvad de handler om.

True Detective

Denne serie har fået rigtig meget ros både blandt seere og anmeldere, og senest har den opnået en fornem xx plads på IMDB’s liste over de 250 bedst ratede serier. Den har også vundet andre priser som —- og den oscarvindene skuespiller Matthew McConoughy har da også hovedrollen i serien. I juli 2015 udkom sæson 2 af serien, som bygger op om en helt anden historie og har helt andre karaktere i hovedrollerne, med andre ord har den intet med handlingen at gøre. Det sæsonerne har tilfælles er de begge omhandler en mordsag som skal løses, og man følger en række hovedpersoner som alle har en dyster og hemmelig fortid.

Game of Thrones

Game of Thrones er baseret på de populære bøger af samme navn, dog variere serien fra bøgerne på flere punkter. Der er indtil videre lavet 5 sæsoner af Game of Thrones og der er lavet kontrakt til at lave minimum 8 sæsoner. Det er nok HBO’s største succes til dato og det kan man godt forstå. Serien tager en med ind i et helt unikt og fantastisk fantasi univers, på samme måde som Ringenes Herre filmene gjorde i sin tid, og når man først er gået i gang kan man ikke stoppe igen.

Ballers

I Ballers har Dwayne ‘The Rock’ Johnson fået hovedrollen, som en pensioneret football spiller der nu arbejder for et firma der tilbyder økonomisk rådgivning. Det er hans opgave at få de nuværende NFL spillere at skrive kontrakt med dette firma, og samtidig hjælper han de venner han har i NFL så godt han kan.

Sex and the City

I denne serie følger du 4 kvinder i storbyen New York, og hvordan deres liv er som singler. Man følger dem i jagten på kærligheden gennem 6 sæsoner. Hovedpersonen Carrie Bradshaw skriver en klumme for et magasin, en klumme som flere tusind kvinder læser med i hver dag. Man følger dem som de opnår stor succes i karrieren, men stadig har svært ved at finde manden i deres liv.

Priser og abonnementer

HBO Nordic er en streamingtjeneste der holder udbuddet af abonnementer til det minimale. Du har som abonnent mulighed for at vælge et abonnement til en pris. Abonnementet koster kr. 79 om måneden efter man har benyttet sig af den gratis prøveperiode på 1 måned. For den pris får man adgang til at alt indhold på HBO. Det er primært serierne der er værd at se og også der man finder det største udvalg.

Lasse Kjær Hauerberg
Hej. Jeg hedder Lasse og er grundlægger af Streamingnews.dk, og jeg er den ultimative streaming guru. Er der noget du ikke ved om streaming, så garantere jeg at jeg kan hjælpe dig. Hvis ikke du kan finde svaret her på siden, så skal du bare smide en mail til mig 🙂

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.