Apple TV guide

Apple TV – Den store guide

Med populariteten af streaming er vi begyndt at bevæge os væk fra TV-kanaler eller hvad man kalder flow-TV. Men vi vil stadig rigtig gerne streame på de store lækre skærme fra vores tablets el. smartphones. Det findes der heldigvis flere løsninger på, og en af dem er et Apple TV. Med Apple TV kan du logge på fx Netflix, Viaplay og andre streamingtjenester via dit fjernsyn og streame direkte her på.

I denne artikel tager vi dig i hånden og guider dig fra A-Z i brugen af Apple TV. Det første skridt er selvfølgelig at købe dit Apple TV og til dette har vi lavet en lille pris-guide som det første. Har du allerede et Apple TV, så brug fortegnelsen herunder til at hoppe videre i artiklen.

Hvad er Apple TV?

Apple TV er ikke at forveksle med hvad der hedder Apple TV+, for det ene er nemlig et hardware produkt, mens det andet er Apples nyligt lanceret streamingtjeneste. Denne artikel handler ikke om Apple TV+ som du kan læse mere om her, men om hardware produktet Apple TV.

Apple TV er en enhed du kan koble til internettet og til dit fjernsyn. Derfra kan du via dit TV nu logge ind på hundredevis af apps, her iblandt streaming apps som noget af det mest populære. Det er blandt andet streaming apps fra Viaplay, Netflix, TV 2 Play osv. du kan logge ind på via dit TV og streame derfra direkte på TV’et. På den måde kommer du altså uden om alt det klassiske ståhaj med HDMI-kabel, casting til TV’et som virker en gang imellem og samtidig skal du heller ikke sidde og streame fra din lille computer-, tablet- el. smartphoneskærm.

Apple TV pris

Ingen tvivl om at Apple TV er et super godt produkt, som mange af Apples produkter i øvrigt er og er kendt for at være, men prisen på Apple produkter er også kendt for at være i den høje ende, og det gælder også Apple TV – i hvert fald hvis man sammenligner med et alternativ som Google Chromecast.

Du kan købe Apple TV mange steder, hos Apple selv, hos de officielle danske Apple forhandlere og i de store elektronik butikker som Elgiganten og Power. Jeg vil dog anbefale at købe dit Apple TV hos en af de store online webshops med salg af elektronik. I tabellen herunder kan du sammenligne priser på Apple TV hos nogle af de bedste online shops med gratis fragt, hurtig levering og god kundeservice.

ButikPrisLink
Proshop1.666,00 kr.Køb
Computersalg1.564,00 kr.Køb
Dustin Home1.564,00 kr.Køb

Tilbud på Apple TV

Desværre er der sjældent de helt store tilbud på Apples produkter, da de har en meget stram prisstrategi. Alligevel kan du sagtens finde tilbud på Apple TV, hvor du spare nogle hundrede kroner. Dette er især omkring Black Friday, Cyber Monday og andre store udsalgsperioder. Der er også ofte gode tilbud på de ældre modeller af Apples produkter, fx er Apple TV for nuværende i 5. generation hvor de tidligere modeller er udgået og kan findes billigt.

En anden måde at få fat i et billigt Apple TV på er ved at købe det brugt på fx DBA el. Gul og Gratis. Her kan man selvfølgelig aldrig være sikker på kvaliteten og det er nok oftest de ældre modeller man finder. Generelt holder et Apple TV rigtig godt, så det brude ikke være en barriere at købe det brugt.

Hvordan tilslutter du Apple TV?

Når du køber et Apple TV kommer det med en rigtig god guide til korrekt installation og opsætning. Med det sagt er det ikke altid de bedste forklaringer og formuleringer der er i sådanne guides, og der kan opstå uforudsete problemer. Derfor har vi selvfølgelig lavet vores egen danske guide til tilslutning og opsætning af Apple TV’et til dit fjernsyn.

Apple TV apps

Antallet af apps tilgængelige i Apple TV er efterhånden ret stort. I Danmark er det langt fra alle apps der er relevante, og da vi er en side der primært skriver om streamingtjenester, så lad os holde fokus på de streamingtjenester man rent faktisk kan bruge i Danmark, så du er sikker på at dine favorit streamingtjenester virker med et Apple TV (og det gør de, for alle streamingtjenester har en Apple TV app).

Streaming apps

Du kan finde følgende apps fra streamingtjenester på det danske marked på Apple TV, og dermed streame direkte fra dem på dit TV – det er smart!

 • Viaplay
 • Netflix
 • HBO Nordic
 • C MORE
 • TV 2 Play
 • DR TV
 • Youtube
 • Dplay
 • hayu
 • Prime Video
 • Filmstriben
 • Filmcentralen
 • Blockbuster
 • Plejmo
 • SF Anytime

Ligesom du kan bruge Apple TV til at streame fra dine favorit streaming platforme, så kan du også bruge din spilkonsol til streaming. I dag er der mange muligheder for at streame og caste film og serier op på sit TV, det er bare at finde ud af hvilken der er mest optimal for dig.

Skriv en kommentar