Podcast genre – Hvad kan en podcast handle om?

Der er ingen grænser for hvad en podcast kan handle om. Podcasts er efterhånden blevet en underholdningskanal på linje med film og serier, bøger og musik, der er ikke det de førnævnte ting kan, som en podcast ikke kan. Det betyder også at der findes et utal af podcast genre.

Her kan du blive klogeren på nogle af de overordnede podcastgenre og finde frem til en masse gode podcast anbefalinger indenfor hver genre.

Krimi

Det absolut største felt indenfor podcasts har i mange år været krimipodcasts, ligesom true crime i den grad af sat scenen for hvad der er kommet mest af, af originalt indhold på de store streamingtjenester som Netflix og Viaplay.

En af de første meget populære krimipodcasts var den engelske podcast Serial og her i Danmark er Mørkeland den helt store danske krimipodcast.

Sport

Hvis der er noget folk går op i (eller slet ikke går op i), så er det sport. Alle har et eller andet forhold til sport og langt de fleste af os følger med i enten fodbold, cykling, basketball el. noget helt fjerde. Det betyder også at podcasts om sport er rigtig populære.

I Danmark er det særligt fodbold podcasts og podcasts om cykling danskerne er vilde med, men også håndbold og tennis, samt fritidsmotion som fitness, løb og crossfit har sin fanskare på podcast scenen.

Politik og samfund

Ligesom sport kan få folk op i det røde felt, så kan politik og hvad der sker i samfundet det også. VI vil alle gerne vide hvad der sker omkring os og være med når der bliver delt holdninger og meninger, hvorfor politiske podcasts er meget populære hos den almene dansker.

Økonomi og investering

Privatøkonomien er altid et fokuspunkt og i særdeleshed et område der skaber bekymringer og frustrationer fordi økonomi kan være rigtig svært at gennemskue. Samtidig har der været en bevægelse de seneste år der gør at folk investere mere og mere af deres private penge i håbet om at kunne gå tidligt på pension el. arbejde mindre.

Alt sammen har det været med til at styrke udvalget af podcasts indenfor økonomi og særligt investeringspodcasts som der er rigtig mange af efterhånden, anført af de populære Millionærklubben.

Business og ledelse

Business (forretning) og ledelse er selvfølgelig de to mest omfattende emner i podcasts i denne genre, men der er et hav af sub-emner at dykke ned i og særligt indenfor marketing kan du finde en del podcasts.

Herudover er andre populære emner i denne genre: iværksætteri podcasts og SEO podcasts.

Sjov og underholdning

Videnskab og historie

Skriv en kommentar