Mofibo eller Storytel

Mofibo eller Storytel – Hvilken en er bedst?

Vil du gerne prøve en streamingtjenester, hvor du kan låne e-bøger og lydbøger, men er i tvivl om du skal vælge Mofibo eller Storytel? Så er du kommet det helt rette sted. For i denne anmeldelse vil jeg netop undersøge, om det er Mofibo eller Storytel som egentlig er den bedste streamingtjeneste baseret på deres udvalg, pris samt brugervenlighed.

Ønsker du ikke at læse hele anmeldelsen, men blot vil vide hvilken en som er bedst. Så kan du her hoppe direkte til konklusionen.

Udvalg

Den første ting jeg har testet de to streamingtjenester på er deres udvalg. Begge to har et udmærket udvalg af diverse bøger ligefra de mest populære krimier til spændende biografier. Men hvilken én har egentlig det bedste udvalg?

For at teste dette, har jeg taget udgangspunkt i 50 tilfældige bestseller bøger, og set hvor mange af disse bøger findes på Mofibo og Storytel. Resultatet kan du se herunder:

 • Mofibo: 24 ud af de 50 bøger findes på Mofibo
 • Storytel: 28 ud af 50 bøger findes på Storytel

Generelt er mit indtryk, at udvalget på Storytel er en smule større og bedre. Forskellen er dog så lille, at det er svært at kåre en klar vinder. Samtidig findes 2 af bøgerne på Storytel, som ikke kunne findes på Mofibo, kun på engelsk. En god ide er derfor at søge efter nogle af dine ynglingsbøger på hhv. Storytel og Mofibo, og selv danne dig et overblik over hvilken af tjenesterne som har de givne bøger.

(Svag) vinder: Storytel

Pris

Den næste ting der sammenlignes er deres priser. Både hos Storytel og Mofibo koster et abonnement 129 kr. om måneden, og begge tjenester kan prøves gratis i en begrænset periode. Så i denne kategori er der hverken en taber eller vinder.

Vinder: Ingen

Brugervenlighed

Den sidste ting der sammenlignes er brugervenligheden på de to tjenesters platforme. Begge platforme har både app til Android og iOS, men det er kun Storytel som har til Windows Phone. Hvilket naturligvis er et plus for Storytel i denne vurdering.

Begges platforme fungerer rigtig fint (der testes fra en Android smartphone i denne anmeldelse). Men skal jeg komme med en vinder i denne kategori, så bliver det faktisk Mofibo. Dette skyldes, at Mofibos brugerflade er væsentlig mere overskuelig, da Storytels brugerflade godt kan virke lidt rodet. Fx er det lidt nemmere at finde den bog, som man søger på Mofibo.

Mofibo vs Storytel brugerflade
Mofibos brugerflade til venstre, og Storytels brugerflade til højre.

Dette skal dog siges, at dette er min subjektive vurdering. Du kan naturligvis godt have den helt omvendte mening.

(Svag) vinder: Mofibo

Konklusion

Det er svært at kåre en egentlig vinder, da de to tjenester minder så meget om hinanden. Så det handler meget om dine præferencer, når du skal vælge, hvilken en som du skal have.

Er udvalget vigtigt for dig, så kan Storytel anbefales. Mens er brugerfladen vigtig for dig, så kan Mofibo anbefales. Men er du i tvivl om, hvad der er vigtigt for dig, så kan det anbefales at prøve de to tjenester gratis, så kan du selv vurdere, hvilken en som du synes er bedst. Du kan nemlig helt gratis prøve tjenesterne.

Du kan prøve Storytel gratis her i 14 dage:

[button color=”green” size=”normal” alignment=”center” rel=”nofollow” openin=”newwindow” url=”/go/storytel-mofibostorytel”]Prøv Storytel gratis[/button]

Mens du kan prøve Mofibo gratis i [shortcode-variables slug=”mofibo”] her:

[button color=”green” size=”normal” alignment=”center” rel=”nofollow” openin=”newwindow” url=”/go/mofibo-mofibostorytel”]Prøv Mofibo gratis[/button]

Har du spørgsmål, eller emner du mener jeg burde gennemgå i denne anmeldelse, så skriv det endelig nede i kommentarfeltet.

18 kommentarer til “Mofibo eller Storytel – Hvilken en er bedst?”

 1. Jeg undrer mig over at du skriver at forskellen i udvalget er meget lille, når der på Sammenligningssiden står 1000+ ved Mofibo og 10.000+ ved Storytel. Det burde da give en synlig forskel.

  Svar
  • Hej Jan,

   Mange tak for din kommentar.

   Jeg har nu undersøgt nærmere hvor mange titler der rent faktisk er på hver streamingtjeneste og opdateret det i tabellen på sammenligningssiden. Beklager at den har været misvisende før.

   Jeg vil dog også gøre opmærksom på at der hver dag forsvinder og kommer nye titler ind på begge tjenester, så tallene er blot et ca. tal og noget at gå efter. Af Storytels hjemmeside fremgår det blot at de har titusindevis af titler, hvorimod man kan regne sig nogenlunde frem til det hos Mofibo.

   Håber det giver svar på din undren og også kan hjælpe andre.

   Mvh Lasse

   Svar
 2. Er der noget statestik på hvem der har flest lydbøger ? Syntes ofte Mofibo kun har halvdelen af en fortatters f.eks krimi serie og ofte på engelsk ligeså hvilket er skuffende og jeg overvejer at skifte til Storytel

  Svar
  • Hej Nikolaj,

   Jeg har ikke noget statistik på hvem der har flest lydbøger, men vil meget gerne prøve at undersøge det.

   Mvh Lasse

   Svar
  • Hej Nikolaj

   Vi har nu undersøgt det.

   Mofibo har ca. 10.500 lydbøger, hvoraf ca. 5.000 er på engelsk. Og de har 20.500 e-bøger, hvoraf ca. 8.300 er på engelsk. Mens har Storytel 23.000 lydbøger på engelsk og 6000 lydbøger på dansk, og 5700 e-bøger på dansk (de har ikke tal på, hvor mange engelske e-bøger de har).

   Så Storytel har flere lydbøger på engelsk, men de har ca. det samme antal lydbøger på dansk. Til gengæld har Mofibo flere e-bøger på dansk end Storytel.

   Håber det er svar på dit spørgsmål 🙂

   Svar
 3. Hvor mange brugere kan man være på hhv Story tell og Mofibo.
  Jeg kontaktede Storytell, som jeg bruger, med dette spørgsmål, og de sagde at man kun kan være 1 bruger ad gangen. Men jeg ved at min venninde har Mofibo gennem hendes tele selskab. Og hun siger de kan være 3 brugere. Jeg synes det er en meget væsentlig forskel, hvis det passer

  Svar
 4. Hej Susan

  Tak for dit spørgsmål.

  Hos Mofibo kan du ligeså kun have én bruger online ad gangen (jf. punkt 4 her: https://mofibo.com/dk/da/terms/4). Så det er ikke anderledes end Storytel.

  Hvis din veninde kan være 3 bruger på ad gangen kan det skyldes, at der er lavet en speciel aftale mellem teleselskabet og Mofibo.

  Håber mit svar var dig behjælpelig og forsat dejlig dag! 🙂

  Svar
 5. Indtil i sidste uge kunne man også sagtens være 3 på Storytel ad gangen, men det er nu ændret så andre bliver smidt af hvis man starter lytning.

  Så vidt jeg ved ejer Storytel Mofibo, så selv hvis man kan være flere på ad gangen, på trods af hvad der står i betingelserne, så bliver det garanteret snart lavet om.

  Svar
 6. Jeg har Storytel – hvis du downloader bogen/lydbøger kan man godt “være flere på” på en gang… min mand kan godt læse en godnathistorie for ungerne på tabletter samtidig med jeg lytter til en lydbog på mobilen når bare den ene downloaded…

  Svar
 7. Hej Line

  Mange tak for dit meget brugbare råd.
  Det var jeg ikke klar over.

  Hav en forsat dejlig dag! 🙂

  Svar
 8. Hvis jeg kigger på de to brugerflader er det de samme reklamer og skilte der bruges. Gade vide om det Ikke er det samme selvskab.

  Og sjovt nok begge har adresse Wildersgade 10B i København.

  Nok bare for at forvirre kunderne.

  Svar
 9. Hej Lars

  Tak for din kommentar.

  Du har helt ret. Det de samme ejere. Storytel opkøbte Mofibo tilbage i maj 2016. Når det er sagt, så er der stadig en vis forskel på de to forskellige streamingtjenester (fx deres udvalg), hvorfor det stadig er relevant at sammenligne dem 🙂

  Svar
 10. Hej 🙂

  Vi bruger mofibo herhjemme, men savner virkelig muligheden for at lytte via sonos – Ved I om der er en smart genvej til det ? Vi har kontaktet mofibo direkte, men fået et svar om at de ikke prioriterer det lige nu 🙁

  Svar
 11. Hej Michael

  Tak for dit spørgsmål.
  Vi kender desværre ikke en smart genvej til, hvordan du kan gøre det muligt at høre Mofibo via jeres Sonos. Dog er det muligt hos Storytel at høre deres lydbøger via Sonos. Så en mulighed er at bruge Storytel i stedet for Mofibo.

  Forsat dejlig dag! 🙂
  / Jonathan

  Svar
 12. Hej – jeg plejer at skrue op for hastigheden når jeg lytter til e-bøger.
  Jeg lytter eksempelvis i hastigheden x1,3 da oplæsningen ofte er meget langsom og tydelig.
  Ved I om det er en mulighed i Storytel eller Mofibo?
  Pf tak!

  Svar
 13. Hej Henrik

  Tak for dit spørgsmål.

  Ja, det er muligt at gange hastigheden med 1,25x, 1,5x, 1,75x eller 2x hos Storytel og Mofibo, når du lytter til lydbøger.

  Har du andre spørgsmål, så lad mig endelig høre fra dig.

  Svar

Skriv en kommentar